Video prilozi

Podelite na društvenim mrežama!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Velikogospojinske svečanosti – Dečji karneval dvadeseti put

U okviru Velikogospojinskih svečanosti po dvadeseti put održan je Dečji karneval. Organizatori Dečjeg karnevala su, kao i prethodnih godina AKUD „Jovan Popović” Titel, opština Titel i Mesna zajednica Titel. Program su vodile Nevena Tasić i Jelena Savić, članice AKUD-a „Jovan Popović” Titel koje govore o Karnevalu.

AKUD Jovan Popović Titel se zahvalio donatorima

AKUD „Jovan Popović” Titel u znak zahvalnosti za nesebičnu pomoć sugrađana u renoviranju novodobijenog prostora, organizovao je druženje sa ljudima dobre volje koji su pružili pomoć u novcu, materijalu, radu… Na spisku je 49 pojedinaca i 21 firma. Bila je to prilika da se pokaže šta je sve urađeno u prostorijama nekadašnjeg Vatrogasnog doma. Posebno su ponosni što su obnovili Etno sobu sa starim nameštajem, rukoradima, fotografijama… Izložbom fotografija pokazali su kako je bilo kad su se uselili u novi prostor, a kako je sad. Svim donatorima predsednik AKUD-a Miloš Babić uručio je zahvalnice. O tome govore Svetlana Savić, članica Upravnog odbora i Miloš Babić, predsednik AKUD-a „Jovan Popović” Titel.

Velikogospojinske svečanosti u Titelu od 21. do 28. avgusta 2021.

Nakon jednogodišnje pauze ponovo se u Titelu organizuju Velikogospojinske svečanosti. Šta će Titeljani i njihovi gosti moći da vide i čuju tih dana govori Aleksandar Saša Prokin, predsednik novoizabranog Saveta Mesne zajednice Titel.

Akcija davanja krvi Titel

U organizaciji opštinske organizacije Crvenog krsta i angažovanje Zavoda za transfuziju krvi iz Novog Sada danas su Titeljani davali krv, a o rezultatima akcije govori doktorica Milica Vasović.

Objavljena knjiga Titelski plato arheološka riznica autora dr Predraga Medovića

O knjizi „Titelski plato arheološka riznica“ govori Branka Nestorović, arheološkinja, zaposlena u Ustanovi za zaštitu prirode „Titelski breg”.

FK “Borac” Šajkaš slavi ulazak u Srpsku ligu

FK „Borac” iz Šajkaša, uspeo je da u dugoj tradiciji igranja fudbala, preko stotinu godina, postane član Srpske lige. Bila je to prilika da zabeležimo nešto više o istorijatu kluba, memorijalnim turnirima, kako se došlo do ovog velikog uspeha, šta donosi ulazak u viši rang takmičenja, te kako to ocenjuju u Fudbalskom savezu Vojvodine. Govore Mlađen Đurić, počasni predsednik FK „Borac”, Goran Rodić, predsednik kluba, Sretko Veselinović, sportski direktor, Danijel Zečević, kapiten ekipe i Miodrag Cvijić, generalni sekretar Fudbalskog saveza Vojvodine.

Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede posetio Titel

Milenko Čavić, vlasnik OZZ „Tri brazde” bio je domaćin Branislavu Nedimoviću, ministru poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Čedomiru Božiću, pokrajinskom sekretaru za poljoprivredu, šumarsvo i vodoprivredu, Draganu Božiću, predsedniku opštine Titel, Vesni Knežević, narodnoj poslanici i poljoprivrednicima sa područja opštine Titel.

LALA festival drugo izdanje

Drugo izdanje LALA festivala u Mošorinu počinje 15. jula. Prošle godine festival je izazvao veliku pažnju pa je organizovano više repriza. Šta posetioci mogu očekivati ova godine na drugom izdanju LALA festivala u Mošorinu govori Dragana Kojičić, arhitektica, jedna od osnivača Centra za zemljanu arhitekturu.

Titel - Taktička vežba „Munjeviti udar 2021“

Pripadnici Rečne flotile Kopnene vojske 19. juna 2021. su u okolini Titela, na reci Tisi, izveli taktičku vežbu u sadejstvu sa Ratnim vazduhoplovstvom i PVO, u sklopu koje su prikazali taktičke radnje i postupke rečnih jedinica Vojske Srbije na sprečavanju prodora neprijateljskih rečnih snaga u dubinu svog rasporeda odbranom plovnog puta.

Biblioteka - zadužbina Nikola Z Nedić - Gardinovci

Biblioteka - zadužbina Nikole Z Nedića otvorena je u Gardinovcima, u subotu 19. juna 2021. godine, u učionici OŠ „Svetozar Miletić“.