Video prilozi

Podelite na društvenim mrežama!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Akcija dobrovoljnog davanja krvi Titel 15 11 2021

Kako je protekla poslednja ovogodišnja akcija dobrovoljnog davanja krvi u Titelu govori Milica Vasović, lekarka u Zavodu za transfuziju krvi Novi Sad.

Dan opštine Titel obeležen svečanom sednicom

Dan opštine Titel, Mitrovdan, obeležen je svečanom sednicom koja je počela himnom Republike Srbije „Bože pravde“ u izvođenju hora STŠ „Mileva Marić“ Titel, koji je izveo i narodnu pesmu „Svi Šajkaši“ i rodoljubivu pesmu „Ovo je Srbija“.

Mošorin i Titel obišlo pedesetak planinara

Mošorin i Titel danas je obišlo pedesetak planinara, članova Planinarskog smučarskog društva „Železničar” iz Novog Sada. Nakon upoznavanja sa znamenitostima Mošorina preko Brega pešačili su do Titela. Goran Zubić, govori koji je povod za posetu Titelu i Mošorinu.

Takmičenje u razvlačenju kora Žene Srema, Banata i Bačke u srcu Beograda

Žene Srema, Banata i Bačke u srcu Beograda, velika manifestacija ženskog stvaralaštva, održana je u Beogradu. Pozivu organizatora odazvao se i Aktiv žena iz Titela, zahvaljujući podršci lokalne samouprave. Održano je i takmičenje u razvlačenju kora na kome su učestvovale dve predstavnice iz Titela.

Zvuci Šajkaške - Tomislav Bratić

„Zvuci Šajkaške“ knjigu Tomislava Bratića je izdala Narodna biblioteka „Stojan Trumić“ Titel. Štampanje knjige je omogućio Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama.

Titel, Šajkaš i Gardinovci se predstavili na Sajmu stvaralaštva seoskih žena

Zavod za ravnopravnost polova, povodom Međunarodnog dana seoskih žena organizovao je tradicionalnu manifestaciju Sajam stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini. Dvanaesta manifestacija održana je prvi put u Banatu, domaćin je grad Pančevo. Na Sajmu su se predstavile i žene Titela, Šajkaša i Gardinovaca.

Ivana Kostić, mlada slikarka sa Stare planine, izložba Titel 2021

Narodna biblioteka „Stojan Trumić“ Titel, nakon izložbe Smiljane Čurić, akademske slikarke iz Gardinovaca, priredila je izložbu Ivane Kostić, mlade slikarke sa Stare planine. Na otvaranju izložbe govorili su Goran Popović, direktor biblioteke, autorka Ivana Kostić, Dragana Božinović, aktivistkinja iz Beograda, Dušan Rusalić, penzionisani profesor Fakulteta likovnih umetnosti. O Ivaninom radu govore akademske slikarke Jelena Milovanović, Smiljana Čurić. Naravno, i autorka izložbe Ivana Kostić.

Velikogospojinske svečanosti – Dečji karneval dvadeseti put

U okviru Velikogospojinskih svečanosti po dvadeseti put održan je Dečji karneval. Organizatori Dečjeg karnevala su, kao i prethodnih godina AKUD „Jovan Popović” Titel, opština Titel i Mesna zajednica Titel. Program su vodile Nevena Tasić i Jelena Savić, članice AKUD-a „Jovan Popović” Titel koje govore o Karnevalu.

AKUD Jovan Popović Titel se zahvalio donatorima

AKUD „Jovan Popović” Titel u znak zahvalnosti za nesebičnu pomoć sugrađana u renoviranju novodobijenog prostora, organizovao je druženje sa ljudima dobre volje koji su pružili pomoć u novcu, materijalu, radu… Na spisku je 49 pojedinaca i 21 firma. Bila je to prilika da se pokaže šta je sve urađeno u prostorijama nekadašnjeg Vatrogasnog doma. Posebno su ponosni što su obnovili Etno sobu sa starim nameštajem, rukoradima, fotografijama… Izložbom fotografija pokazali su kako je bilo kad su se uselili u novi prostor, a kako je sad. Svim donatorima predsednik AKUD-a Miloš Babić uručio je zahvalnice. O tome govore Svetlana Savić, članica Upravnog odbora i Miloš Babić, predsednik AKUD-a „Jovan Popović” Titel.

Velikogospojinske svečanosti u Titelu od 21. do 28. avgusta 2021.

Nakon jednogodišnje pauze ponovo se u Titelu organizuju Velikogospojinske svečanosti. Šta će Titeljani i njihovi gosti moći da vide i čuju tih dana govori Aleksandar Saša Prokin, predsednik novoizabranog Saveta Mesne zajednice Titel.