Video prilozi

Podelite na društvenim mrežama!

Popravljeni atarski putevi u Titelu

Poljoprivrednici Titela po prvi put su se okupili, i nije bilo problema da se urede atarski putevi.

Akcija dobrovoljnog davanja krvi u Titelu februar 2022

Prva ovogodišnja akcija dobrovoljnog davanja krvi u Titelu protekla je uspešno, ocenjuju u Zavodu za transfuziju krvi.

Osamdesetogodišnjica od Racije u Šajkaškoj

Titel je danas obeležio osamdesetogodišnjicu od Racije, masakra koji su nad civilnim stanovništvom, pretežno Srbima i Jevrejima, učinili pripadnici oružanih snaga Mađarske. Liturgiju u pravoslavnom hramu služili su Ranko Milojević i Miloš Jevrosimov, sveštenici iz Žablja i Titela. Podsećanje ne pretužne januarske dana pre 80 godina bilo je i u Gardinovcima, Loku, Vilovu, dok je centralno obeležavanje održano u Mošorinu.

Dragan Božić predsednik opštine Titel čestitka

Predsednik opštine Titel, Dragan Božić, uputio je Novogodišnju i Božićnu čestitku svim građanima opštine Titel i svim ljudima dobre volje…

Akcija dobrovoljnog davanja krvi Titel 15 11 2021

Kako je protekla poslednja ovogodišnja akcija dobrovoljnog davanja krvi u Titelu govori Milica Vasović, lekarka u Zavodu za transfuziju krvi Novi Sad.

Dan opštine Titel obeležen svečanom sednicom

Dan opštine Titel, Mitrovdan, obeležen je svečanom sednicom koja je počela himnom Republike Srbije „Bože pravde“ u izvođenju hora STŠ „Mileva Marić“ Titel, koji je izveo i narodnu pesmu „Svi Šajkaši“ i rodoljubivu pesmu „Ovo je Srbija“.

Mošorin i Titel obišlo pedesetak planinara

Mošorin i Titel danas je obišlo pedesetak planinara, članova Planinarskog smučarskog društva „Železničar” iz Novog Sada. Nakon upoznavanja sa znamenitostima Mošorina preko Brega pešačili su do Titela. Goran Zubić, govori koji je povod za posetu Titelu i Mošorinu.

Takmičenje u razvlačenju kora Žene Srema, Banata i Bačke u srcu Beograda

Žene Srema, Banata i Bačke u srcu Beograda, velika manifestacija ženskog stvaralaštva, održana je u Beogradu. Pozivu organizatora odazvao se i Aktiv žena iz Titela, zahvaljujući podršci lokalne samouprave. Održano je i takmičenje u razvlačenju kora na kome su učestvovale dve predstavnice iz Titela.

Zvuci Šajkaške - Tomislav Bratić

„Zvuci Šajkaške“ knjigu Tomislava Bratića je izdala Narodna biblioteka „Stojan Trumić“ Titel. Štampanje knjige je omogućio Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama.

Titel, Šajkaš i Gardinovci se predstavili na Sajmu stvaralaštva seoskih žena

Zavod za ravnopravnost polova, povodom Međunarodnog dana seoskih žena organizovao je tradicionalnu manifestaciju Sajam stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini. Dvanaesta manifestacija održana je prvi put u Banatu, domaćin je grad Pančevo. Na Sajmu su se predstavile i žene Titela, Šajkaša i Gardinovaca.