IZVIISKRA doktorska izložba – Smiljana Čurić

Smiljana Čurić, akademski slikar iz Gardinovaca u martu je, u Galeriji Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu, priredila doktorsku izložbu pod nazivom IZVIISKRA.

Crteži i slike, prikazani na izložbi, su izbor iz zaokruženog doktorskog projekta.

– Vizuelno polazište za rad pronašla sam u prirodi, među malim plodovima, semenjem i cvećem, a i utisak bogatstva izražajnih formi uočenih posmatranjem ovih modela jeste ono što nastojim zabeležiti i i istražiti, ističe Smiljana.

Smiljana Čurić je završila srednju školu za dizajn „Bogdan Šuput“ u Novom Sadu. Diplomirala je na akademiji umetnosti 2014, a master studije slikarstva završila je u klasi profesora Dobrice Bisenić na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, gde privodi kraju doktorske studije. Dobitnik je nagrade za crtež FLU „Stevan Knežević“ i nagrade za sliku malog formata „Ljubica Cuca Sokić“.

Razgovor sa Smiljanom Ćurić snimljen je u Galeriji „Stojan Trumić“ u Titelu. Jako se obradovala kada je prilikom obilaska prostorija Biblioteke, u Dečijem odeljenju, videla svoju sliku, koja je nastala na jednoj od kolonija. Smiljana se rado odaziva na pozive za učešće na kolonijama koje se organizuju u titelskoj opštini.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *