Jelena, Vukašin i Danko Gavrić ponos Šajkaša

ŠAJKAŠ: Šajkaš može da bude ponosan na svoje mlade sugrađane Jelenu, Vukašina i Danka Gavrića, kao što su ponosni njihovi roditelji, učitelji, nastavnici.

U skromnom domu Slobodana Gavrića, na periferiji Šajkaša, okupilo se svo troje vredne, talentovane dece koja studiraju u Pekingu i Moskvi.

danko-vukasin-jelena-gavric

Jelena, Danko i Vukašin Gavrić: diplome i nagrade

Ta vrata je prva otvorila Jelena Gavrić koja je u osnovnoj školi gledala kinesku seriju „Vetar i oblak” i zaljubila se u taj neobični jezik i kulturu te daleke zemlje. Jelena ističe da se „sve može ostvariti ako dovoljno verujemo i vredno radimo na tome“. Ovo je njena priča:

Vukašin Gavrić nije završio Karlovačku gimnaziju. Njegov talenat za ruski jezik primetila je profesorica Ljilja Ubović i pokazala mu put kako da dođe do stipendije, i počne studije ruskog jezika u Moskvi.

Видеокнига “Читаем Онегина”, Государственный институт русского языка имени А. С. Пушкина

Jeleninim stopama krenuo je mlađi brat Danko. Završio je Karlovačku gimnaziju i već je boravio u Kini kao izraziti talenat koji se može pohvaliti brojnim priznanjima.

Slavica Matica Čurčić, profesorica u Osnovnoj školi „Isidora Sekulić“ Šajkaš bila je i jeste Jelenina velika podrška. Ona je inicirala i posetu predsedniku opštine Titel, Draganu Božiću.

Jelena, Danko i Vukašin Gavrić na kraju razgovora uputili su pozdrave portalu Moj Titel na kineskom i ruskom jeziku.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *