JKP Komunalac Titel ostvario milionsku uštedu zahvaljujući donaciji Vlade Japana

Tecuja Cubota otpravnik poslova Ambasade Japana u Srbiji danas je zvanično predao, na prigodnoj ceremoniji, donaciju JKP „Komunalac” Titel.

Otpravnika poslova japanske ambasade dočekali su predsednik opštine Dragan Božić, ispred Ministarstva za zaštitu životne sredine Snežana Kuzmanović i Ljubo Panić, direktor JKP „Komunalac”Titel.

Obraćajući se Tecuja Cuboti, predsednik Opštine Titel je istakao:

Predsednik je s posebnim zadovoljstvom govorio da je imao čast da se uveri u Japanskoj ambasadi u Baogradu u spremnost japanske vlade da pomogne našoj zemlji. Tecuja Cubota na srpskom jeziku obratio se prisutnim na ovoj svečanosti.

Snežana Kuzmanović, samostalni savetnik u odseku za razvoj Sistema upravljanja otpadom i saradnju sa lokalnim samoupravama u Ministarstvu zaštitu životne sredine se zahvalila na pomoći japanske Vlade.

Bilo je izuzetno interesantno obraćanje Ljube Panića, direktora JKP „Komunalac”Titel koji je govorio o materijalnim uštedama, ali i zaštiti životne sredine, koje je preduzeće ostvarilo u proteklih godinu dana zahvaljujućiu donaciji japanske vlade kamiona za prikupljanje smeća, u vrednosti 75590 evra.

Treba napomenuti da je uz ovu donaciju JKP „Komunalac” Titel, ukupan iznos japanske pomoći kroz projekte za osnovne potrebe stanovništva (POPOS) u Srbiji od 1999. godine dosegao 14 miliona evra. Ukupan iznos japanske pomoći Srbiji u toku istog perioda premašuje 508 miliona evra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *