Karate klub Borac 021 na Prvenstvu Balkana

U periodu od 4. do 7. novembra 2022. godine, u Baru u Crnoj Gori, održano je Prvenstvo Balkana za kadete, juniore i mlađe seniore na kojem je učestvovao i Karate klub „Borac 021“ iz Šajkaša.

Pored Republike Srbije, na takmičenju su učestvovale sledeće države: Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Albanija, Slovenija, Hrvatska, Makedonija, Rumunija i Grčka.

Karate klub „Borac 021“ Šajkaš je na pomenutom prvenstvu imao tri predstavnika: Đurd Marko, junior, borbe – 55 kg, Kaurin Marko, kadet, borbe – 57 kg i Džinović Strahinja, mlađi senior, borbe, +84 kg.

Marko Kaurin, predstavnik Karate kluba „Borac 021“ Šajkaš, imao je odličan nastup, te je u eliminacionom delu zabeležio tri pobede, dok je polufinalni meč izgubio tesnim rezultatom 2:1, da bi u borbi za 3. mesto pobedio reprezentativca Bosne i Hercegovine.

– Možemo biti zadovoljni nastupom naših takmičara. Sezona se privodi kraju, a pred nama je par međunarodnih takmičenja koji su usmereni na skupljanje iskustva. U februaru naredne godine je Prvenstvo Evrope na Kipru, tako da nastavljamo sa radom, a u cilju da što spremniji dočekamo ovo takmičenje i donesemo medalju, istakao je trener Karate kluba „Borac 021“ Šajkaš, Saša Savić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *