LALA festival u Mošorinu oduševio posetioce

LALA festival za decu održan od 25. do 28. juna u Mošorinu privukao je skoro 200 posetilaca. Od toga su trećina bila deca. U odnosu na prošlu godinu kada je organizovana velika Balkanska konferencija posvećena zemljanoj arhiktekturi, okupivši stotinu stranaca iz celog svela i putujući festival, ove godine Centar za zemljanu arhiktekturu iz Mašorina organizovao je LALA festival za decu sa brojnim radionicama.

Osnova su bili prirodni materijali, pravljena je scenografija od zemlje, maske, dorodanko kugle, kućicu od pletera, staru neolitsku kućicu, košnice, džinovsko gnezdo, tradicionalni vojvođanski kokošinjac od ćerpiča, mural… Poslednjeg dana bile su i cirkuske tačke u okviru CIRKUSanija, a voditelji radionica, uglavnom, osmislili su instalacije na temu „Distanciranje, potreba za blizinom“.

Profesor doktor Predrag Marković, dopisni član SANU, održao je predavanje na temu „Tajna lesne prašine“.

Bila je to prilika da Centar za zemljanu arhiktekturu iz Mošorina obeleži velikom tortom desetogodišnjicu postojanja.

Deo atmosfere sa LALA festivala prenećemo vam u izjavama voditelja radionica. Olja Todosijević iz Tavankuta, Bojan Kojičić iz Zrenjanina, Jovana Mitrović iz Niša, Katarina Živković iz Beograda, Ruža Janjić iz Beograda, govoriće i deca, učesnici festivala, Mihajlo Dapčević iz Rakovca i Ognjen Savčić iz Novog Sada došao je sa mlađim bratom i sestrom, i naravno na kraju ocenu LALA festivala daće Dragana Kojičić, „glavni krivac“ ove izuzetno lepe manifestacije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *