Lazar Kuzmanov, nakon Novog Sada i Zrenjanina, izlaže u Titelu

Lazar Kuzmanov, rođeni Titeljan, kako voli da kaže, večeras se predstavio sugrađanima sa 16 arhitektonski realizovanih dela. Da ga Titeljani izuzetno cene svedoči izuzetan odziv na otvaranju izložbe koju je priredila Narodna biblioteka „Stojan Trumić“.

Pročitano je obrazloženje za dodelu nagrade za arhitekturu „Đorđe Tabaković“, ustanovljene 1994. godine, a koju je prošle godine dobio Kuzmanov.

Lazar Kuzmanov je rođen 1968. godine u Titelu. Pre 25. godina diplomirao je na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu, na kome je magistrirao 2008. Prvo zaposlenje mu je bilo u Zavodu za urbanizam Novi Sad. Može se pohvaliti da je u saradnji sa kolegama osvajao zapažena priznanja na urbanističkim i arhitektonskim konkursima. U prigodnom Katalogu, priređenom za ovu izložbu, ističe se da u samostalnom radu projektuje više stambenih i poslovnih objekata u Novom Sadu gde je napravio iskorak iz ustaljene domaće graditeljske prakse. Delo mu se odlikuje smelim oblikovnim pristupom, elegantnim kompoziocnom rešenjima i predanom radu na detaljima.

Četiri godine obavljao je dužnost Pokrajinskog sekretara za arhitekturu, urbanizam i graditeljstvo AP Vojvodine, jedno vreme je učestvovao u nastavi na Departmentu za arhitekturu i urbanizam Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu.

Treba naglasiti da je Lazar Kuzmanov učestvovao na preko pedeset izložbi i salona arhitekture u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je mnogih nagrada i strukovnih priznanja.

Na otvaranju izložbe svojih radova, Lazar Kuzmanov se Titeljanima obratio prigodnim rečima, a za portal Moj Titel govorio je o utiscima sa titelske izložbe, željama…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *