Mark Žarden popravio Ferguson-a i nastavlja put za Indiju

Mark Žarden, Francuz iz okoline Marseja imao je peh da se njegov traktor Ferguson iz 1956. pokvari u Titelu. Titeljani su se pokazali kao gostoljubivi domaćini. Pomagali su koliko su mogli.

Mark se juče oko podneva uputio ka Loku, odazvavši se pozivu Vlajka Kvajića i njegove porodice. Oni su hteli da ga ugoste i pomognu mu oko popravke traktora.

– Kada smo stigli do porodice Kvajić, koji se nalazi u dvorištu starog parohijskog doma pravoslavne i katoličke crkve, Mark je upravo pomagao domaćinu oko radova u dvorištu. Shvatili smo da je i domaćin ljubitelj starih traktora jer je u dvorištu bilo više traktora iz polovine prošlog veka. Mark nam je rekao da je traktor popravljen i da je sada sve u redu. Naveo je da je popravka bila jednostavnija i da je voda dospela u ulje i zbog toga je traktor gubio pritisak. Kvajić je naveo da je Mark ravnopravno popravljao traktor sa njim i začudio se kako Mark „sve zna da radi“ i da odavno nije sreo tako sposobnog i dobrog čoveka. Mark bi na ovo rekao da smo svi dobri i loši ponekada i da nikada ne znamo dovoljno i da samo to mislimo. Žardenu smo doneli 12 litara specijalnog ulja za teške uslove rada na poklon, jer mu sledi etapa teške vožnje po uzbrdicama i velikim vrućinama, a on nam je za uzvrat uz osmeh poklonio par fotografija za sponzora. Mark na daleki put kreće rano ujutru i menja svoju rutu, zaobilazi Beograd i uz Dunav kreće ka Bugarskoj. Procenjuje da će kroz Srbiju voziti još desetak dana. Mark nas je ispratio uz početak spremanja večere za celo domaćinstvo. Mark potvrđuje da stvarno svašta zna! Poželeli smo mu srećan put ka Indiji i on nas je zamolio da mu pošaljemo fotografije, što smo mi i učinili, ispričaše Vladimir Nikolin, Darko Mitrić i Goran Tanasić koji su četiri dana bili uz Mark Žardena, spremni da mu pomognu.

mark zarden titel lok popravka

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *