Održan internacionalni Dan mađarske kuhinje Titel 2018

„Dan mađarske kuhinje Titel 2018“ okupio je 25 ekipa koje su se takmičile u kuvanju gulaša i paprikaša, a 12 ekipa se prijavilo za nadmetanje u proizvodnji najbolje rakije u više kategorija.

dan madjarske kuhinje titel 2018

Manifestacija koju je organizovao „Mađarski kulturni centar“ je imala internacionalni karakter jer su učestvovale i ekipe iz Mađarske i Rumunije. Bila je to prilika da se brojni gosti na srpskom i mađarskom jeziku upoznaju sa bogatom istorijom ovog kraja. Manifestaciji je prisustvovao predsednik Nacionalnog saveta Mađara, Hajnal Jene i Rakijski viteški red Sveti Nikola iz Sente. Prisutnima su se predstavili i članovi KUD-a „Petefi Šandor“ iz Mužlje.

Brojne gosta i domaćine pozdravio je predsednik opštine Titel, Dragan Božić.

dan madjarske kuhinje titel 2018

Stručni žiri je imao dosta posla, ali je na kraju odlučeno da je najbolji paprikaš napravila Gašpar Irena iz Skorenovca, drugo mesto je osvojio Milovan Petrov iz Titela, a treće Eman Pal iz Mužlje. Da su dobri kuvari titelski srednjojškolci su potvrdili i na ovom takmičenju osvojivši treće mesto u kuvanju gulaša, drugo mesto je pripalo Klajner Janošu iz Temerina, a pobednik je Alfredi Ištvan iz Debeljače.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *