Održana deveta sednica Skupštine opštine Titel

Zašto nisu pripremljeni odgovori na odbornička pitanja za ovu sednicu kako je zaključeno na prethodnom zasedanju? – pitao je odbornik Zdenko Babić – Rečeno je da će odgovori biti dati na narednoj sednici.

Odbornici su, nakon izveštaja Aleksandra Kutuzova, rukovodioca Odeljenja za budžet i finansije doneli Odluku o konsolidovanom završnom računu budžeta opštine Titel za 2020. godinu. Takođe je doneta Odluka o usvajanju Godišnjeg programa zaštite, uredjenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta za 2021. godinu.

Odbornici su dali saglasnost da se pristupi izradi Plana razvoja opštine Titel do 2027. godine.

Usvojeni su Godišnji likvidacioni izveštaji za 2020. godinu za javna preduzeća „Prostor” i „Titelski breg” u likvidaciji.

Spomenik prirode „Beli dud u Gardinovcima”, na osnovu Odluke, biće u sklopu Specijalnog rezervata prirode „Titelski breg”.

Odbornici su dali saglasnost za odobravanje kredita JKP „Komunalac” Titel, te doneli Odluku o naknadama za korišćenje zaštićenog područja Specijalnog rezervata prirode.

Odbornik Petar Dukić pitao je šta je sa peticijom građana iz ulice Teodora Stanisavljevića, te da se vidi ugovor između opštine Titel i ED „Zrenjanin” zbog problema u snabdevanju električnom energijom Titela i Loka, dok je Zdenko Babić insistirao da dobije odgovore vezane za stanja u DOO „Izvor” u Šajkašu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *