Одржано Покрајинско такмичење Тестенијада и ваљушци

ТИТЕЛ: У суботу, 23. септембра 2017. године, у дворишту и просторијама Удружења за церебралну и дечију парализу „Пријатељи Титела“ из Титела, одржано је 5. по реду Покрајинско такмичење у справљању старих традиционалних војвођанских јела – радионица особа са инвалидитетом, под називом „Тестенијада и ваљушци“.
Покрајинско такмичење је одржано у организацији Удружења за церебралну и дечију парализу „Пријатељи Титела“ из Титела, а уз подршку Савеза за церебралну и дечију парализу Војводине, према програмској активности Савеза и календару манифестација на територији општине Тител за септембар месец.
На такмичењу су учествовали представници удружења оболелих од церебралне и дечије парализу из Апатина, Сремске Митровице, Новог Сада, Суботице, Куле, Панчева, Зрењанина, као и представници сарадничког удружења „Алтруист“ из Жабља и „Феникс“ из Београда.
На такмичењу прво место освојило је Удружење за церебралну и дечију парализу из Зрењанина, друго место припало је сарадничком удружењу „Алтруист“ из Жабља, док је треће место освојило удружење за церебралну и дечију парализу „Сунце“ из Новог Сада.
Нaкoн звaничнoг дeлa тaкмичeњa, дружeњe је настављено уз музику, за коју су се побринули сарадници удружења Бане, Пеђа и Звонко.
Покрајинско такмичење финансијски су подржали: Савез за церебралну и дечију парализу Војводине „Сунцокрет“, Занатско образовни центар Аџија из Новог Сада и општина Тител, док су донатори у пециву биле пекаре „Сложна браћа“ и „Даф“ из Титела, као и пекара из Гардиноваца.

Извор: opstinatitel.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *