Peti sajam turizma u STŠ Mileva Marić u Titelu

TITEL: U utorak, 17. aprila 2018. učenici STŠ „Mileva Marić“ u Titelu, odeljenja T3, su u okviru predmeta agencijsko i hotelijersko poslovanje sa profesoricama Pešti Zoricom i Matić Mirjanom organizovali peti sajam turizma u školi.

Učenici su na veoma dopadljiv način kroz vršnjačku edukaciju predstavili učenicima turističkim tehničarima prvog razreda bogatu turističku ponudu Srbije, Grčke, Španije, Italije i drugih zanimljivih destinacija širom sveta.

Drugi deo sajma je bio posvećen obilasku Titela uz pratnju Aleksandre Nikolić koja je ispred Opštine Titel i Ustanove za zaštitu prirode i kulturnih dobara Titelski breg” predstavila rad lokalnog turističkog vodiča. Učenici su obišli deo znamenitosti Titelakatoličku crkvu, reku Tisu, centar Titela, Ustanovu za zaštitu prirode i kulturnih dobara Titelski breg” i galeriju Stojan Trumić”. U galeriji su imali priliku da pored stalne postavke slika Stojana Trumića, pogledaju foto izložbu Putin i Srbija”, koja je posvećena rusko-srpskom prijateljstvu.

Očuvanje, unapređenje, korišćenje i prikazivanje prirodnih i drugih vrednosti područja Specijalnog rezervata prirode Titelski breg” je povereno Ustanovi za zaštitu prirode i kulturnih dobara Titelski breg”. Učenicima je predstavljen Titelski breg kao neprocenjiva turistička atrakcija.

Učenici su upoznati sa radom volonterskog kampa koji se održava u Titelu. Priča o volontiranju je bila zanimljiva i za očekivati je da će neko od učenika postati volonter i tako doprineti podizanju nivoa ekološke svesti kod građana Titela o očuvanju prirode i zaštiti retkih biljaka i životinja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *