Sajam zapošljavanja kompanije „Lear“ u Titelu

Sajam zapošljavanja američke kompanije „Lear“ održaće se u subotu, 28. jula, u skupštinskoj sali u Titelu, u periodu od 16 do 18 časova. Tada će građani Titela moći da se prijave za posao operatera u proizvodnji u novosadskom pogonu ove kompanije.

Kako je jedan od prioriteta Opštine Titel smanjenje nezaposlenosti, predsednik Opštine Dragan Božić posetio je u utorak 24. jula novosadski pogon kompanije „Lear“ i razgovarao sa predstavnicima firme, ali i sa radnicima u pogonu. Nakon ove posete, Opština je odlučila da pomogne kompaniji da organizuje Sajam zapošljavanja i pruži šansu svojim građanima da čuju o kakvom je poslu reč i kakve uslove nudi ova američka kompanija.

Korporacija „Lear“ je vodeći globalni proizvođač automobilskih sedišta i električnih sistema i važan dobavljač velikih svetskih proizvođača automobila, do čijih pogona delovi iz novosadskog pogona moraju biti isporučeni u tačno određeno vreme. Zato je „Lear“-u izuzetno važno da pronađe dobre radnike i ponudi im dobre uslove za rad: posao na neodređeno vreme, obezbeđen prevoz do posla, mogućnost napredovanja unutar kompanije, kao i zarade i bonuse u skladu sa rezultatima rada.

U ovom trenutku, „Lear“ traži operatere u proizvodnji koji izrađuju električne kablovske snopove, pa će zato tokom Sajma zapošljavanja Titeljani biti upoznati detaljnije upravo sa tom pozicijom, ali i sa uslovima za zapošljavanje, uslovima rada, te sistemom plata i benificija. Građani će na istom mestu odmah moći da predaju svoja dokumenta i obave testiranje i razgovor za posao.

Sa proizvodnjom u Novom Sadu „Lear“ je započeo u aprilu 2016, a već u novembru iste godine i u novoj proizvodnoj hali koja se, zajedno sa kancelarijama i skladištima, prostire na 29.000 kvadratnih metara u novosadskoj Radnoj zoni Sever IV. Trenutno zapošljavaju 3000 radnika, mahom radnika u proizvodnji, mašinskih tehničara, tehničara elektronike i inženjera.

One thought on “Sajam zapošljavanja kompanije „Lear“ u Titelu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *