Šajkaš domaćin Opštinske smotre recitatora

ŠAJKAŠ: Dom kulture Šajkaš je bio domaćin Opštinske smotre recitatora koja se, posle 30 godina, održala u opštini Titel.Lana Pavlović, Zorana Jošić i Dejana Savić bile su najbolje u svojim kategorijama. Po oceni žirija plasman na Zonsko takmičenje izborili su i Stevan Vrbaški, Ivana Gelić, Anabela Halas, Milica Šukara, Milica Drinić i Lenka Kojić.

Kako se vratila Smotra recitatora u titelsku opštinu govori Dragana Mladenov, predsednica Kluba umetnika Bina iz Novog Sada.

Dragana Mladenov predsednica Kluba umetnika Bina Novi Sad

Opštinska smotra recitatora u Domu kulture u Šajkašu počela je pesmama koje je otpevao srednjoškolac, Miloš Komazec, Šajkašanin, i stihovima Ljubomira Gligorića, novosadskog pesnika.

Voditelji Smotre Jovana Zelić i Daniel Tepić su naglasili da ove smotre nisu samo svetle tačke u borbi protiv kiča, šunda i neukusa, one su divna iskustva gde se sreću i druže mladi ljudi sličnih interesovanja, gde se kulturno uzdižu svi prisustni i gde se uvek ponešto novo čuje i nauči.

Smotru je otvorio Dragan Božić, predsednik Opštine Titel obraćajući se deci prigodnim rečima:

Na Smotri se publici i dugogodišnjem selektoru i predsedniku žirija Miodragu Petroviću, glumcu Srpskog narodnog pozorišta predstavilo 37 recitatora u tri uzrasne kategorije – mladji uzrast od prvog do četvrtog razreda, srednji uzrast od petog do osmog razreda i stariji uzrast, srednjoškolci i stariji.

Obraćajući se prisutnim u ime Saveza umetničkog stvaralaštva amatera Vojvodine Milka Salatić je podsetila da su ovakve smotre bile početni koraci našim poznatim glumcima.

Recitovali su: Stevan Vrbaški, David Gelić, Ivana Gelić, Marina Dražić, Elena Drinić, Nemanja Djurić, Ana Žilić, Marko Kaurin, Lana Kovačević, Bojan Krstić, Radojka Nikolić, Lana Pavlović, Dunja Spasojević, Anabela Halas, Gorana Šarić, Milica Šukara, Nevena Barjaktarov, Miroslav Glušica, Milica Drinić, Bojan Djurić, Sladjana Djurić, Nemanja Jovanović, Zorana Jošić, Lenka Kojić, Tijana Kojić, Božidar Matić, Nikola Panić, Milana Bagić, Valentina Došen, Dejana Janković, Olivera Jovanović, Valentina Krčo, Sanja Maksimović, Kristina Novković i Dejana Savić.

Nakon pauze predsednik žirija Miodrag Petrović ocenio je da su učesnici smotra talentovana deca, ali da moraju više raditi. Sam izlazak na binu za svakog od njih je velika pobeda. Lana Pavlović je najbolja u mlađem uzrastu, Zorana Jošić u srednjem, a Dejana Savić u starijem uzrastu. Oni će nastupiti na Zonskom takmičenju u Baču, 16. i 17. marta, a pridružiće im se i Stevan Vrbaški, Ivana Gelić, Anabela Halas, Milica Šukara, Milica Drinić i Lenka Kojić.

Šta održavanje ove smotre, posle trideset godina u opštini Titel znači za Savez govori Milka Salatić, predstavnica Saveza umetničkog stvaralaštva Amatera Vojvodine:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *