U STŠ Mileva Marić 26-ti put svečano obeležena školska slava Sveti Sava

Petnaestodnevni Svetosavski dani znanja i veština u STŠ „Mileva Marić“ završeni su Svetosavskom svečanošću koje ja okupila radnike i đake škole, ali i brojne goste.

Tradicionalna proslava počela je Svetosavskom himnom, molitvom i lomljenja slavskog kolača.

Nastavljano je lepim, prigodnim programom, kojim je ukazano na nemerljivi značaj Svetog Save za našu istoriju, kulturu i crkvu.

-Ugledajući se na Hrista, išao je među proste ljude. Okupljao ih oko sebe. Bio je učitelj svakodnevnog života i misionar. Učio ih je dobrim običajima. Pričao priče iz Jevanđelja. U srce im je usadio seme pobožnosti. Učio ih da čine dobra dela, da streme vrlini i da se klone greha. Mi u svojim životima upravo možemo da sledimo taj put i trudimo se da u našem radu pokažemo tu ljubav i iskrenost – rečeno je na svečanosti.

Program je pripremila profesorka Mirjana Zuković, a hor škole kojim je dirigovala profesorka Aleksandra Računica je izveo i tri prigodne pesme.

Besedu je održala direktorica škole Jadranka Pešti i zahvalila ovogodišnjem kumu Petru Dukiću koji je ostavio značajan pečat u školi. Dukić je naglasio da je bio đak, pa nastavnik ove škole i da je posebno ponosan što je dočekao da bude kum ustanove koja po 26-ti put obeležava školsku slavu. Direktorica škole uručila je i skromne poklone onima koji su dali doprinos svetosavskoj svečanosti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *