STŠ Mileva Marić obeležila školsku slavu

Srednja tehnička škola „Mileva Marić“ iz Titela danas je 28. put proslavila najznačajniji školski praznik, školsku slavu, Svetog Savu.

Svečanosti je prisustvovala predsednica Skupštine opštine Titel, Vesna Knežević, predstavnici javnih preduzeća i ustanova, kao i privrednici, zaposleni, roditelji i prijatelji škole.

Svečani program počeo je Svetosavskom himnom u izvođenju školskog hora. Osvećenje slavskog kolača i koljiva obavio je titelski paroh, Miloš Jevrosimov, a školski hor je izvodio Tropar Svetom Savi. Ovogodišnji kum škole bio je Vinski viteški red šajkaške oblasti „Dionis”.

Nakon toga, učenici škole izveli su prigodan recital, koji je osmislio i sa učenicima pripremio, profesor srpskog jezika i književnosti, Goran Zečević, a hor je izveo i izvornu pesmu „Rasti, rasti moj zeleni bore“ i himnu kralja Nikole „Onamo , onamo“, numere koje je pripremila prof. muzičke kulture, Aleksandra Žarković.

Na kraju programa direktorica škole, Jadranka Pešti, nadahnuto, kao i do sada, obratila se prisutnima podsećajući da STŠ „Mileva Marić” Titel po 28. put obeležava školsku slavu. Podsetila je da su najbrojnije crkve posvećene Svetom Savi u Kraljevini Jugoslaviji bile u Boki Kotorskoj u Crnoj Gori.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *