Sve za decu sa posebnim potrebama

Izuzetno veliki broj učesnika i gostiju okupio se danas u Šajkašu, kako bi obradovali decu sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom, na četvrtoj Šajkaškoj zimnicijadi.

Organizatori manifestacije, UG „Vera, Ljubav, Nada“ i Konjički klub „Filipus“, kažu da je danas kroz dvorište kuće u ulici Braće Krkljuš 67 prošlo više od 1000 ljudi.

Nakon izvođenja pesme „Molitva“ koju je otpevao hor „Ison“ prisutne je pozdravio Miodrag Miša Blizanac, organizator ove manifestacije, a pozdravne reči uputili su zamenik pokrajinskog sekretara za privredu i turizam, mr Pavle Počuč i zamenik pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Mladen Petković.

Nakon toga otpočeo je višesatni, bogati kulturno umetnički program. Među brojnim izvođačima nastupili su i gosti iz Rusije, vokalna grupa iz Rostova na Donu i Biljana Ristić, pesnikinja iz Nevesinja, Republika Srpska. Predstavili su se i članovi KUD-a iz Šajkaša, Hor „Cvrkutići“ i mali gitaristi UG „SKA“ Bobana Dževerdanovića iz Sremskih Karlovaca, Folklorna grupa Ustanove iz Veternika, hor prosvetnih radnika „Prosvetitelj“. Dejan Tomić je predstavio svoje knjige vezane za bogatu kulturnu baštinu Srba, nastupila je Ženska vokalna grupa iz Subotice, Hor Ustanove za smeštaj dece i omladine „Dečije selo“ iz Sremske Kamenice, Dens grupa Udruženja dece sa invaliditetom „Plava školjka“ iz Beograda, vokalna solistkinja Danka Stoiljković. Istovremeno su održavane radionice – likovna kolonija, streličarstvo i parastreličarstvo, zdrava hrana – pogotovo za decu sa autizmom…

Na štandovima su predstavljeni brojni proizvodi, prevashodno vezani za zimnicu.

Učesnici ove Šajkaške zimnicijade pokazali su da se zajedno može živeti u veselom, raspevanom i humanom društvu.

Miodrag Miša Blizanac, u izjavi za portal Moj TItel, rekao je

miodrag misa blizanac sajkaska zimnicijada 2018
Miodrag Miša Blizanac

O Šajkaškoj zimnicijadi, za portal Moj Titel, govorila je i Gabrijela Radetić, PR Festivala i UG „Vera, Ljubav, Nada“.

gabrijela radetic sajkaska zimnicijada 2018
Gabrijela Radetić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *