Titel će dobiti sportsku halu

Sportska hala uskoro u Titelu rečeno je na današnjoj Svečanoj sednici Skupštine opštine Titel, povodom 8. novembra, Dana opštine Titel.

– Svakog 8. novembra, kada je naša opština postala slobodna i kada je srpska Vojvodina sa sebe zbacila teret osvajačkih lanaca moramo odati počast našim precima. Moramo se setiti da ih je vodila želja da nas, njihove naslednike, a i sve naše potomke greje sunce slobode, istakao je Dragan Božić, predsednik opštine Titel, na početku svog obraćanja. Podsetio je da je 161 stanovnik opštine Titel učestvovao kao dobrovoljac u Velikom ratu.

Naglasio je i da je titelska opština imala svoje predstavnike na Velikoj narodnoj skupštini 25. novembra 1918. godine u Novom Sadu kada je donešena odluka o prisajedinjenju Srbiji.

Dragan Božić, predsednik opštine Titel govorio je šta je urađeno u prethodnom periodu na području opštine.

dan opstine titel sportska hala titel

Hor STŠ „Mileva Marić” izveo je himnu Srbije,

dan opstine titel svecana sednica so titel-hor

a Svečanu sednicu SO Titel otvorila je predsednica SO Titel, Vesna Knežević.

dan opstine titel svecana sednica so titel vesna knezevic

Predsednica Opštinskog odbora za obeležavanje stogodišnjice prisajedinjenja Vojvodine Srbiji i Stogodišnjice završetka prvog Svetskog rata, Vesna Knežević je govorila o radu Odbora.

Svečani recital pripremio je profesor Goran Zečević sa učenicima STŠ „Mileva Marić“.

Glumci Narodnog pozorišta Lepomir Ivković i Boško Puletić izveli su odlomak iz predstave „Vreme časti i ponosa”.

Lazaru Čurčiću i Tihomiru Goluboviću, predsednik opštine Titel Dragan Božić i predsednica SO Titel Vesna Knežević uručili su Povelju, odnosno Diplomu sa novčanom nagradom. Prigodnim rečima zahvalio se Lazar Čurčić.

U holu Doma kulture bile su izložene slike urađene na Likovnoj koloniji u Mošorinu kao i izložba fotografija Srpsko spomenično nasleđe u Tunisu.

Sednici koja je bila posvećena velikim jubilejima, stogodišnjici završetka Prvog svetskog rata i stogodišnjici prisajedinjenja Vojvodine Srbiji, prisustvovao je veliki broj građana i gostiju iz državnih, pokrajinskih i lokalnih struktura.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *