U Titelu održana manifestacija Roditelji u centru pažnje

15. juna u opštini Titel je po prvi put održana manifestacija pod nazivom „Roditelji u centru pažnje“ u organizaciji Predškolske ustanove „Plavi čuperak“ i Opštine Titel, a u saradnji sa Centrom za socijalni rad iz Titela, Domom zdravlja Titel kao i dve osnovne škole, „Isidora Sekulić“ iz Šajkaša i „Svetozar Miletić“ iz Titela.

Na manifestaciji je učestvovalo preko 250 dece zajedno sa njihovim porodicama iz svih opštinskih mesta.

Svaka ustanova i institucija su predstavile spektar svojih usluga koje su kreirane u cilju podrške roditeljima i roditeljstvu. Manifestacija je organizovana kao jedna od aktivnosti u okviru projekta „Razigrano roditeljstvo“ koji je podržan od strane UNICEFa u saradnji sa Vladom Republike Srbije i partnera uz Podršku LEGO fondacije.

U Predškolskoj ustanovi „Plavi čuperak“ znaju da je porodica primarni i najvažniji vaspitač dece i da se snage deteta ogledaju u snagama roditelja. Kroz praksu su uočili da roditelji i stručnjaci iz oblasti obrazovanja, zdravstvene i socijalne zaštite imaju zajednički cilj – kvalitetan razvoj deteta i zato su se različite institucije povezale kako bi bili podrška i deci i roditeljima.

Na manifestaciji su se mogla čuti iskustva roditelja, dece i vaspitača o tome kako su i na koje sve načine gradili odnose poverenja i negovali partnerstvo tokom cele godine.

Ova manifestacija je održana kao simbol svega onoga što u ustanovi rade za decu i njihove roditelje na nivou opštine Titel, ali i kao najava za sve buduće aktivnosti i usluge koje planiraju za naredni period ističe Ana Bešenji, stručni saradnik, psiholog u Predškolskoj ustanovi „Plavi čuperak“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *