Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta posetio Titel i Šajkaš

Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta danas je posetio Titel i Šajkaš.

Domaćini su mu bili predsednik opštine Titel, Dragan Božić, Petar Kojić, direktor OŠ „Svetozar Miletić“ Titel i Simo Krndija, predsednik FK „Borac“ Šajkaš.

Osnovna tema razgovora bila je najavljena izgradnja sportske hale u Titelu.

Pred školom, ministra sporta dočekao je veliki broj mladih i građana sa kojima se rukovao, srdačno razgovarao i fotografisao se.

Mladi sportisti Osnovne škole „Svetozar Miletić“ Titel, karatista Novak Momirov i odbojkašica Anita Šandor, uručili su ministru prigodne poklone. Zatim se ministar uputio u školsku salu gde se pozdravio sa Gordanom Buljin, nastavnicom fizičke kulture i mladim košarkašicama koje se mogu pohvaliti brojnim medaljama.

Nakon zajedničke fotografije, Vanja Udovičić se u dvorištu škole upoznao i sa mladim odbojkašicama i uručio prigodne poklone za školu sportsku opremu i rekvizite.

U Šajkašu, Udovičić je bio gost fudbalskog kluba „Borac“, jednog od najuspešnijih sportskih kolektiva u titelskoj opštini. Simo Krndija, predsednik FK „Borac“ Šajkaš se zahvalio ministru na poseti i poklonima.

Predsednik opštine Titel Dragan Božić u izjavi za medije je istakao:

Vanja Udovičić je naglasio da je dobro doći u „bazu“ da se na licu mesta sagleda realna situacija u opštini, u lokalnom klubu i dodao:

– Drago mi je da jedna opština koja ima skroman budžet toliko sredstava izdvaja za sistem sporta, što je iznad evropskog standarda. Želeo bih da se zahvalim predsedniku opštine što je sistem sporta i omladinsku politiku stavio u prvi plan i da kroz razne akcije i projekte želi da kroz jednu novu dimenziju omogući svim građanima, a pogotovo mladima da kvalitetnije provode svoje vreme.

Želja nam je da četvrtinu fiskulturnih sala osnovnih i srednjih škola do kraja godine obnovimo sa novom sportskom opremom i rekvizitima. Prvenstveno želimo da motivišemo profesore fizičkog vaspitanja da imaju bolje uslove za obavljanje časova fizičkog vaspitanja, da imaju kvalitetnije uslove za rad i da decu privučemo u sistem školskog sporta. U opremu ulaze 2 gola, dve košarkaške table, dva obruča, mreža za odbojku i po 40 lopti. Duplirali smo broj dece uključenih u sistem školskog sporta. Danas imamo 170 000 dece koja su uključena u sistem školskog sporta, i cilj nam je da nastavimo tim trendom, kako bi uključili svu školsku decu.

Mene posebno raduje što je stavljen akcenat na razvijanje ženskog sporta u opštini Titel, istakao je Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *