Veterani RK Titel sastali se 17-i put

Rukometni klub „Titel“ Titel ove godine „napuniće“ 65 godina. Njegovi veterani, na inicijativu Radice Belića i Srđana Tićaka, od 2004. godine sastaju se i druže poslednjeg petka u februaru mesecu.

Termin je ostao isti, menjale su se lokacije. Kažu bolji poznavaoci rukometnih zbivanja Vojvodini da se jedino rukometaši Titela, veterani, druže na ovaj način.

Tako je bilo i ove godine. Okupilo se preko trideset veterana. Cena uplata je ista sve ove godine, piće se donosi od kuće, a tu priskaču stalni sponzori. Prilika da se podsete na sve lepe trenutke sa rukometnog terena, putovanja, dobrih golova i odbrana, ženskog kluba… Ta velika ljubav prema rukometu, klubu se neguje i prenosi na potomke, tako da u klubu sada igraju unuci, sinovi ovih veterana.

Naravno, to je prilika da se priseti se starih saigrača, koji više nisu među njima.

Bila je to prilika da Aleksandar Prokin, predsednik RK „Titel“ upozna veterane sa trenutnim stanjem u klubu. Rezultati na polusezoni nisu sjajni. Opština obezbeđuje solidna sredstva za rad kluba, ali je i RK „Titel“ jedini koji nema dvoranu, što je veliki problem za treniranje i odigravanje utakmica pred malobrojnom publikom. Bila je to prilika da se govori o nedavno preminulom veterenu Srđanu Tićaku.

Pokrenuta je inicijativa da se od ove godine održava memorijalni turnir.

Deo priča, podsećanja na početke rada kluba, utakmice, putovanja, interesantne karijere, ljubav prema klubu, rukometu, zabeležili smo na ovom druženju kako bi ove trenutke otkinuli od zaborava. Pozivu da govore za Moj Titel odazvali su se Branko Prodanović Prša, Dušan Maksimović Maksa, Dragan Ivković Soća, Laslo Kiš Lacika i Mladen Topić Mlađa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *