Vežba Sistem 2021

Opština Titel jedna je od 26 opština i 24 grada koji će u petak 5. novembra 2021. godine učestvovati na vežbi „Sistem 2021“ u okviru koje će se u Titelu simulirati izvlačenje vode iz stambenih objekata, koja se pojavila usled obilnih padavina, dok će se u Mošorinu simulirati scenario izlivanja Tise u slučaju rasta njenog nivoa iznad maksimuma.

U Titelu će vatrogasna jedinica u saradnji sa ljudstvom i mehanizacijom JKP „Komunalac“ izvlačiti vodu koja se kao posledica obilnih padavina pojavila u kućama, stambenim prostorijama i podrumima, dok će se na stadionu u Mošorinu simulirati evakuacija stanovništva iz poplavljenih delova naselja i njihovo zbrinjavanje u centru za prihvat.

Ova dva scenarija imaju zadatak da provere sposobnost jedinica lokalne samouprave i svih subjekata od posebnog značaja koji će učestvovati u vežbi (PS Titel, Vatrogasna jedinica Titel, JKP „Komunalac“, UZP „Titelski breg“, Dom zdravlja Titel, Crveni krst Titel i drugi), koja se u našoj zemlji u ovakvoj organizaciji i obimu organizuje prvi put.

Komandant Štaba za vanredne situacije, predsednik opštine Titel Dragan Božić i rukovodilac vežbe, zamenik predsednika opštine Titel Bogoljub Marković ističu da će ovom vežbom svi subjekti od posebnog značaja u opštini Titel pokazati spremnost, organizovanost i stručnost da u najgorem mogućem scenariju i situaciji sačuvaju bezbednost i imovinu svih građana opštine Titel.

Izvor: opstinatitel.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *