Više od 1200 dijabetičara u opštini Titel

TITEL: Danas je Svetski dan borbe protiv dijabetesa. Društvo za borbu protiv šećerne bolesti opštine Titel radi više od 15 godina. Prema podacima Društva u titelskoj opštini ima 1219 osoba obolelih od šećerne bolesti, a velika većina boluje od dijabetesa tip 2.

U saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, preko javnih radova, ove godine su angažovali 10 lica na 4 meseca, od toga je 6 invalida i 4 iz teže zapošljive kategorije. U prostorijama Društva organizovana je i obuka za ova lica, koja posle obuke dobijaju aparat za merenje pritiska i merenja šećera u krvi i obilaze najmanje 4 porodice dnevno. Imaju i volontere koji im pomažu u ovom poslu. Ističu da imaju dobru saradnju sa udruženjima, Crvenim krstom, kao i medicinskim sestrama u Domu zdravlja. Opština je kupila po 6 aparata za merenje šećera i za merenje pritiska, a lokalna samouprava im je obezbedila odličan prostor.

Obnovili smo ugovore sa Merkur i Radalj Banjom što omogućavava povoljniji boravak dijabetičarima, ističe Snežana Mirkov, sekretar Društva koja je prošle godine dobila Novembarsku nagradu opštine Titel.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *