Aleksandar Gajšek predstavio knjige Agape Titeljanima

Narodna biblioteka „Stojan Trumić“ Titel 10. decembra bila je domaćin Aleksandru Gajšeku, novinaru i publicisti, koji je predstavio pet knjiga Antologije „Agape“. Desetogodišnja izuzetno popularna televizijska emisija „Agape“ pretočena je u knjige.

Agape je simbol univerzalne, svima dostupne, ljubavi. Agape je najviši stepen ljubavi, onako kako Bog voli čoveka, bezuslovno, istakao je Gajšek.

Ispričao je kako se morao promeniti i kako je morao da ugasi duhovnu žeđ. Uspeo je to nakon boravka na Hilandaru i manastiru Sveti Prohor Pčinjski što mu je pomoglo da postane drugi čovek. Sa akademikom Vladetom Jerotićem upoznao se slučajno. Slučajan susret dogodio se na televiziji na kojoj je tada radio. Jerotić, koga lično nije poznavao, uputio mu je komplimente za način na koji čita vesti. Kasnije je uradio razgovor sa Jerotićem, a nakon toga usledile su brojne emisije „Agape“ u kojima je akademik, Vladeta Jerotić, bio čest gost, vladika Porfirije, Radovan Bigović, ali i Emir Kusturica, Dušan Kovačević, Jovan Ćirilov, Radomir Mihajlović Točak, Rambo Amadeus, Zoran Kostić Cane i drugi.

Aleksandar Gajšek prisetio se i čuvene emisije u kojoj su o veri razgovarali Nikola Tucić, profesor evolucije i genetike, ateista, i Vladeta Jerotić, profesor teologije i psiholog. Bilo je divno čuti kada neko religiozan vodi dijalog sa pametnim ateistom. To je bila emisija koja oplemenjuje. Gajšek je posebnu pažnju posvetio Jeleni Genčić, prvom treneru Novaka Đokovića u koga je verovala i predvidela mu sjajnu tenisku karijeru.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *