Mladi u akciji pripremili poselo za graditelje gasovoda Turski tok

Ranka Salonski, profesorica istorije i Slavica Matica Ćurčić, profesorica geografije u OŠ „Isidora Sekulić“ Šajkaš zajedno sa učenicima, članovima Udruženja građana „Mladi u akciji“ priredili su za graditelje gasovoda kroz Srbiju produženog kraka „Turskog toka“ „Rusko srpsko poselo“.

Poselu je prisustvovalo četrdesetak graditelja i veliki broj Šajkašana. Gosti su na ulazu dočekani našom tradicionalnom dobrodošlicom, hlebom i solju, a sa leve strane bila je lepa, prigodna postavka iz OŠ „Svetozar Miletić“ Titel koju su pripemile nastavnice titelske škole Svetlana Djurdjević i i Milena Subić.

Zatim je na prigodno dekorisanoj bini počeo bogat program na srpskom i ruskom jeziku. Gosti, koji mesecima borave u Šajkašu, saznali su nešto više o Vojvodini, a domaćini su u kratkom filmu čuli nešto više o firmi koja izvodi radove u Srbiji, u kojoj rade Rusi, Ukrajinci, Italijani…

U interaktivnom programu posetioci su učestvovali u kvizu – slagalici… Čuli su nešto više o ličnostima ove dve države, poznatim ne samo u prošlosti nego i danas. Govoreni su stihovi Jesenjina ali su se čule i poznate ruske pesme, „Podmoskovske večeri, „Kaljinka“… Učešće na poselu uzeli su i članovi AKUD-a „Isidor Bajić“ Šajkaš i „Prota Svetozar Vlaškalić“ Mošorin. Na kraju programa gosti i domaćini su razmenili poklone. Za goste domaćini su priredili bogatu zakusku.

Domaćin „Srpsko ruskog posela“ bila je OŠ „Isidora Sekulić“ Šajkaš, a u pripremi programa pomogao je Slaviša Jugović, nastanik ruskog jezika.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *