Apel građanima opštine Titel

Povodom Odluke o uvođenju vandrednog stanja u Republici Srbiji, predsednik Opštine Titel zajedno sa Štabom za vanredne situacije, a u skladu sa ovlašćenjima u vanrednim situacijama doneo je sledeće odluke:

1. Prestaju sa radom svi domovi kulture, sportski centri, obrazovne institucije (predškolske ustanove, osnovne i srednje škole ).

2. Komunalna preduzeća na teritoriji opštine Titel redovno obavljaju poslove vodosnabdevanja, čistoće, pogrebne usluge, a direktorima se nalaže da obezbede maske, rukavice i dezinfekciona sredstva za zaposlene.

3. Pijace na teritoriji opštine Titel prestaju sa radom.

4. Radno vreme ugostiteljskih objekata je od 8 -20 časova, restoranima se savetuje da svoj rad baziraju na dostavi.

5. Nalaže se mesnim zajednicama da obrazuju dežurne telefonske linije za pomoć i pružanje informacija starih i ugroženih lica.

6. Preduzećima na teritoriji opštine Titel preporučuje se da upute svoje zaposlene na rad od kuće ako im opis posla to dozvoljava, a ukoliko to nije moguće da se preduzmu sve mere zaštite (provetravanje prostorija, minimalni i maksimalni broj ljudi u prostorijama, zaštita lica (sredstva za dezinfekciju, zaštitne maske).

Mole se građani opštine Titel, koji imaju 65 i više godina, da strogo vode računa i ne izlaze iz kuće i pridržavaju se svih uputstava Vlade Republike Srbije zarad očuvanja sopstvenog zdravlja i zdravlja svojih najmilijih, te da se za svaku vrstu pomoći (namirnice, lekovi, ostale potrepštine) obrate mesnim zajednicama u naseljenim mestima u kojima žive, te će volonteri iz istih dopremiti sve što je potrebno i pružiti logističku pomoć.

Mole se i drugi građani koji nisu u mogućnosti da samostalno obavljaju gore navedene poslove da se jave na dole navedete brojeve telefona radi pružanja potrebne pomoći.

Mesna zajednica Titel, broj telefona 065/5711678
Mesna zajednica Lok, broj telefona 021/2967-035
Mesna zajednica Vilovo, broj telefona 021/2966-135
Mesna zajednica Gardinovci, broj telefona 021/2968-176
Mesna zajednica Šajkaš, broj telefona 021/2964-075
Mesna zajednica Mošorin, broj telefona 021/2969-300

Štab za vanredne situacije opštine Titel, broj telefona 021/2960-165.

Dom zdravlja Titel, broj telefona 021/2960-124. Mole se građani koji imaju simptome kao što su povišena temperatura, kašalj, malaksalost, da pozovu ambulante u naseljenim mestima u kojima žive ili Dom zdravlja Titel i da samoinicijativno ne odlaze u iste.

Izvor: opstinatitel.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *