Mesne zajednice počele sa pružanjem pomoći ugroženim kategorijama

U skladu sa odlukama predsednika Opštine Titel i Štaba za vanredne situacije oko pomoći građanima starijim od 65 godina mesne zajednice na području opštine se uhodavaju.

Najkonkretniji su bili u Mesnoj zajednici Lok. Po rečima Andreje Lajko, u toku dana javilo se pet građana i njima su kupljene namirnice koje su tražili, a iz Titela su jednom sugrađaninu obezbedili lekove. Svetlana Džambas se prijavila da volontira.

Sve mesne zajednice će dežurati od 7 ili 8 do 20 časova. U Vilovu se niko nije javio na ponuđeni broj telefona, a Danko Panić, predsednik Saveta Mesne zajednice ističe da od sutra uvode dežurstvo od 7 do 20 časova, i prave tim koji će prižati konkretnu pomoć. U Gardinovcima su se se prijavile 4 osobe kojima je potrebna kupovina, ali još nije dogovoreno ko će to raditi. Radnik u Mesnoj kancelariji Mošorin će dežurati do 15 časova, a članovi Saveta, naizmenično od 15 do 20. Mesna zajednica Šajkaš će dežurati od 7 do 20 časova. Do sada se prijavilo jedno lice kome je potrebna pomoć, i to će se brzo realizovati jer su formirali tim volontera.

Mesnoj zajednici Titel se do sada prijavilo 12 volontera, što je nedovoljno jer je cilj je da se svaka ulica pokrije sa volonterima. U Titelu kažu da je najveći problem što je jedan broj građana shvatio da je nabavka besplatna.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *