Obaveštenje o uslugama zbrinjavanja animalnog otpada

Na zvaničnom sajtu opštine Titel objavljeno je Obaveštenje za sve građane koji uzgajaju domaće životinje na teritoriji opštine Titel da preduzeće „Eko Vet plus“ i dalje vrši besplatnu uslugu zbrinjavanja animalnog otpada.

Neophodno je da vlasnici uginule životinje obaveste veterinara koji će sačiniti potvrdu o uginuću i nakon toga to uginuće prijaviti komunalnom inspektoru. U roku od 24 časa od momenta prijave komunalnom inspektoru ovlašćena firma za zbrinjavanje animalnog otpada „Eko Vet plus“ dolazi na adresu vlasnika po uginulu životinju.

Usluga odnošenja uginule životinje se ne naplaćuje, sva sredstva obezbeđuje opština Titel.

Pored svih napora opštine Titel u rešavanju problema uginulih životinja, one i dalje završavaju na divljim deponijama, zelenim površinama duž atarskih puteva i drugih saobraćajnica u opštini, a takav odnos prema animalnom otpadu ne samo da je protivzakonit, nego predstavlja i stalni rizik i opasnost po zdravlje stanovništva i životnu sredinu.

Vlasnici domaćih životinja više informacija o proceduri koju treba da primene u slučaju uginuća životinja mogu dobiti putem telefona 021/2960186 Odeljenje za inspekcijske poslove opštine Titel.

U narednom periodu Odeljenje za inspekcijske poslove opštine Titel pojačaće kontrolu, a protiv svih nesavesnih građana biće pokrenut prekršajni postupak.

Opština Titel poziva građane opštine Titel da prijave Odeljenju za inspekcijske poslove sva nesavesna lica jer samo na ovaj način sprečiće se izbijanje zaraza i štetnih efekata po životnu sredinu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *