Terapijskom konju koji pomaže deci sa invaliditetom potrebna pomoć

Terapijski konj Herceg, koji već gotovo deset godina pomaže deci sa invaliditetom u Udruženju „Vera, ljubav, nada“ iz Šajkaša, razboleo se i potrebna mu je pomoć kako bi nastavio da pomaže mladima.

Ovaj konj pomaže deci svih uzrasta koja imaju bilo koju vrstu invaliditeta da naprave prve korake.

Pogrešno lečenje dovelo je do bolesti ovog konja, a kako tvrde iz konjičkog kluba Filipus, ukoliko prebrodi ovaj zdravstveni problem, Herceg bi još desetak godina mogao da usrećuje decu kojoj je preko potreban“.

Za intervenciju i lekove koji bi mogli dovesti do ozdravljenja konja potrebno je između 1.200 i 1.400 evra, a iz Udruženja apeluju da je svaka vrsta pomoći dobro došla.

Predsednik Udruženja, Miodrag Miša Blizanac ističe da je Herceg izuzetno bitan za ojačavanje muskulature kod dece.

„Herceg je naš glavni terapijski konj. Pogrešnim lečenjem napravljen je propust i sada konj mora da bude podvrgnut jednoj bolnoj intervenciji. S obzirom na to da „Zoohigijena“ ne zbrinjava konje, morali smo privatno da zovemo veterinara koji bi pokušao da to sanira“, kaže Blizanac.

On dodaje i da svaka akcija koju rade jeste neko osvešćivanje ljudi o tome koliko humanost bitna osobina.

„Konj je kod nas dosta zanemarena životinja, a Herceg pomaže deci ometenoj u razvoju da naprave svoje prve korake. Od izuzetne je važnosti za nas u klubu, kao i za decu kojoj je pomogao i koja ga vole. On je toliko senzitivan i motorički pripremljen za odnose sa decom, da i ona deca koja su najteža isključivo na njemu počinju“, zaključuje predsednik Udruženja.

Ukoliko želite da pomognete, to možete učiniti uplatom na žiro račun Poštanske štedionice:

200-3295710101981-43.

Primalac: POLJOPRIVREDNO SOCIJALNA ZADRUGA FILIPUS ŠAJKAŠ

Izvor: 021.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *