Održana osma manifestacija Testenijada i valjušci

„Testenijada i valjušci“, pokrajinsko takmičenje u spravljanju starih tradicionalnih vojvođanskih jela – kulinarska radionica, danas je po osmi put održana u Titelu.

O manifestaciji govori domaćin, Đorđe Očaj sekretar Udruženja za dečiju i cerebralnu paralizu „Prijatelji Titela“ Titel.

Manifestaciju je otvorio predsednik opštine Titel Dragan Božić koji se prigodnim rečima obratio prisutnim, kao i Ružica Garunović, predsednica Saveza za dečiju i cerebralnu paralizu Vojvodine „Suncokret“ te Nada Vlaški, predsednica titelskog Udruženja.

Tročlanom stručnom žiriju nije bilo lako da izabere najbolje spremljena testa ili valjuške. Prvo mesto osvojila je ekipa CAP „Lasta“ iz Kule, Udruženje za dečiju i cerebralnu paralizu „Sunce“ iz Novog Sada osvojilo je drugo, dok je treće mesto osvojilo Udruženje „Altruist“ iz Žablja.

Podršku ovom pokrajinskom takmičenju dali su Savez za cerebralnu i dečiju paralizu, opština Titel, „Nelt“ Titel, „Ćirić agro MĐŽ“ Titel, „Adžija“ iz Novog Sada i titelske pekare „Složna braća“ i „DAF”.

Osma Testenijada bila je povod za razgovor sa Ružicom Garunović, predsednicom „Suncokreta“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *