Održana Svečana sednica SO Titel

TITEL: Vesna Knežević, predsednica SO Titel, otvarajući Svečanu sednicu čestitala je praznik svima i pozdravila brojne goste.

Predsednik Opštine, Dragan Božić, podsetio je da se po sedamnaesti put obeležava Mitrovdan, Dan opštine Titel, ali i da se dalje ne zaboravlja 22. oktobar Dan oslobođenja u Drugom svetskom ratu. Naglasio je da će se iduće godine obeležiti 100 godina od kako su Titel, Lok, Gardinovci, Šajkaš, Vilovo i Mošorin ušli u sastav Srbije.

Božić je poseban akcenat stavio na brojne investicije, projekte – koje su urađene ili se rade na području opštine. Naveo je izgradnju sportsko rekreativnih terena na Tisi u Titelu u vrednosti od 18 miliona dinara, preko 30 miliona dinara je uloženo u objekte Predškolske ustanove „Plavi čuperak“, uložena su značajna sredstva na poboljšanju vodosnabdevanja građana Titela. Za potrebe Crvenog krsta Opština je obezbedila plac za gradnju modernog objekta Crvenog krsta, a koji donira Crveni krst Austrije. Planirana je obnova prozora i krova u titelskoj osnovnoj školi, kao i uređenje Glavne ulice. U Gardinovcima je uklonjena divlja deponija, a u planu je renoviranje kotlarnice na koju će biti priključene škola, mesna zajednica i ambulanta. U Vilovu je urađena kapela, dečije igralište, i čine se napori kako bi ovo mesto što pre dobilo osmogodišnju školu. U Šajkašu su, između ostalog, urađene tribine na igralištu FK „Borac“, u Mošorinu je urađena ambulanta, mlekara, sportski tereni… Značajna sredstva su uložena u atarske puteve. Sve ovo je urađeno zahvaljujući saradnji sa republičkom, pokrajinskom vladom i gradom Novim Sadom, što je dovelo do značajnog smanjenja broja nezaposlenih, istakao je Božić.

Najznačajniji zadaci u narednom periodu su navodnjavanje Titelskog brega i proglašenje opštine Titel za pretovarnu luku i pristanište u Titelu.

Novembarsku plaketu sa diplomom i novčanim iznosom ove godine dobili su: Ekološko društvo „Forland“ iz Loka, Svetlana Savić, članica AKUD „Jovan Popović“ i Milovan Ždrnja za 104 puta dobrovoljnog davanja krvi, dok je plaketu dobila firma „Amaks“ iz Mošorina.

Prigodan recital rodoljubive poezije izveli su titelski srednjoškolci Gordana Dujić, Monika Pešti, Jovana Brinet, Ivana Brinet, Suzana Petrović, Anita Milenković, Nikola Plačkić, Radovan Dejanović i Mila Dostanić, koje je pripremio profesor Goran Zečević, kao i hor škole kojim je dirigovala profesorka Aleksandra Računica.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *