Održano takmičenje Testenijada i valjušci

Na šestom Pokrajinskom takmičenju u spravljanju starih tradicionalnih vojvođanskih jela – radionica pod nazivom „Testenijada i valjušci“, danas održanom u Titelu učestvovalo je pet ekipa u zvničnoj, i tri ekipe u nezvaničnoj konkurenciji.

Prvo mesto osvojila je ekipa Udruženja za dečiju i cerebralnu paralizu „Sunce“ iz Novog Sada, drugo je bilo Udruženje građana „Vera, Ljubav, Nada“ iz Šajkaša, dok je treće mesto osvojila ekipa Udruženja CDP SBO iz Zrenjanina.

Takmičenje je održano u organizaciji Udruženja za cerebralnu i dečiju paralizu „Prijatelji Titela“. Učestvovala su udruženja iz Beograda, Kule, Novog Sada, Šajkaša, Zrenjanina, Sombora, Apatina i Titela. Manifestaciju je otvorio Đorđe Očaj, predsednik titelskog udruženja, a sve prusutne je pozdravila Ružica Garunović u ime „Suncokreta“ Saveza za cerebralnu i dečiju paralizu, koja je podelila plakete i pehare pobednicima manifestacije „Testenijada i valjušci“.

Podršku ovom pokrajinskom takmičenju dali su Savez za cerebralnu i dečiju paralizu i lokalna samouprava.

Redovni donator ovog takmičenja, pekara „Složna braća“, je spremila gotovo ukiselo testo koje su takmičari koristili. Takmičenju su prisustvovali predstavnici Centra za socijalni rad.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *