OŠ Svetozar Miletić Titel uspešno realizuje nastavu na daljinu

– Nastava se odvija redovno putem RTS-3, vibera, blogova… Zaista sam oduševljen zalaganjem nastavnika koji su u najkraćem roku organizovali nastavu na daljinu. Hvala roditeljima koji zaista cene sve napore nastavnika i zajedno učestvuju i sarađuju sa njima. Posebno bih pohvalio učenike koji, skoro svi, učestvuju u ovakvom vidu nastave i izvršavaju svoje obaveze, ističe Petar Kojić, direktor OŠ „Svetozar Miletić” Titel.

Dodaje da se sajt škole ažurira svakodnevno. Svako dete mora imati informaciju šta se radi na dnevnom nivou.

– Ukoliko neki učenik nema internet neka se javi učitelju, odeljenskom starešini ili predmetnom nastavniku. Naći ćemo način kako u papirnoj formi tom detetu da dostavimo zadatke. Možda trenutno ima malo više gradiva i učenici su preopterećeni, kao i nastavnici, ali se mora prihvatiti postojeća situacija.

– I nastavnici su svesni situacije i maksimalno su fleksibilni i pomagaće svakom učeniku kome pomoć bude trebala. Naravno, svoje obaveze đaci na kraju moraju ispuniti. Nastava nije obustavljena, ona se odvija samo na neki drugi način i toga moramo biti svesni, sa što više strpljenja, da što pre izađemo iz ove situacije, ističe Petar Kojić koji je imenovan za odobrenje kretanja u službene svrhe i korespondiranje između Ministarstva prosvete, Pokrajinskog sekretarijata i Školske uprave i naših opštinskih obrazovnih ustanova po odluci Ministra prosvete.

Od juče škola je zaključana, uključujući i kapije, te apelujem na građane i decu da ne preskaču ograde i ne okupljaju se u školskom dvorištu, poručuje Petar Kojić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *