titel opstina titel

Mere i preporuke za zaštitu od nastanka i širenja Korona virusa na teritoriji opštine Titel

Lokalne vesti
Podelite na društvenim mrežama!

Opštinski štab za vanredne situacije opštine Titel je na vanrednoj sednici održanoj dana 18.03.2020. godine doneo sledeće zaključke:

 1. Naređuje se načelniku Opštinske uprave opštine Titel da organizuje rad zaposlenih u Opštinskoj upravi opštine Titel za vreme trajanja vanredne situacije na teritoriji opštine Titel.
 2. Naređuje se načelniku Opštinske uprave opštine Titel, javnim preduzećima i ustanovama čiji je osnivač Opština Titel da omoguće rad od kuće teškim hroničnim bolesnicima, trudnicama, licima starijim od 60 godina, kao i ženama koje imaju decu do 12 godina starosti.
 3. Naređuje se načelniku Opštinske uprave opštine Titel da obezbedi dovoljnu količinu dezinfekcionih sredstava, sredstava za higijenu i da preko svojih službenika vrši redovno dezinfikovanje prostorija i objekata uprave, te da obezbedi postavljanje sunđera natopljenih dezinfekcionim sredstvima na svakom ulazu u zgradu Opštinske uprave.
 4. Naređuje se načelniku Opštinske uprave da u organizacionim jedinicama uprave u kojima zbog prirode posla dolazi veći broj ljudi, organizuje rad i ostvarivanje prava građana shodno preporukama Ministarstva zdravlja.
 5. Naređuje se Odeljenju za inspekcijske poslove i komunalne delatnosti Opštinske uprave opštine Titel da redovno kontroliše sprovođenje preporuka, naredbi Vlade Republike Srbije, Ministarstva zdravlja i drugih nadležnih ministarstava i zaključaka Štaba za vanredne situacije posebno u delu rada ugostiteljskih objekata i da o tome obaveštava Štab za vanredne situacije opštine Titel.
 6. Naređuje se Odeljenju za urbanizam i građenje da organizuje sastanak sa svim upravnicima zgrada kako bi se u svim stambenim zajednicama obezbedilo sprovođenje neophodnih mera na sprečavanju nastanka i širenja virusa.
 7. Zabranjuje se rad svim sportskim objektima u cilju sprečavanja nastanka i širenja virusa COVID-19.
 8. Zabranjuje se rad svih ugostiteljskih objekata na teritoriji opštine Titel, u vremenskom periodu posle 20,00 časova.
 9. Nalaže se svim javnim i komunalnim preduzećima i ustanovama na teritoriji opštine Titel čiji je osnivač opština da obezbede dovoljnu količinu dezinfekcionih sredstava i sredstava za higijenu i da redovno preduzimaju mere i aktivnosti shodno preporukama Vlade Republike Srbije, Ministarstva zdravlja i Doma zdravlja. S tim u vezi potrebno je i obezbediti i postaviti sunđere natopljene dezinfekcionim sredstvima na ulazima kao i obezbediti rukohvate na vratima dezinfekcionim sredstvima na odgovarajući način.
 10. Nalaže se svim direktorima javnih komunalnih preduzeća i ustanova na teritoriji opštine Titel da organizuju rad zaposlenih na neophodni minimum i da svim zaposlenima na rizičnim radnim mestima koji dolaze u kontakt sa korisnicima usluga obezbede zaštitne maske i rukavice za jednokratnu upotrebu.
 11. Nalaže se poverenicima i zamenicima poverenika civilne zaštite da prate stanje na terenu i da o potrebi dostavljanja lekova hroničnim bolesnicima i penzionerima obaveštavaju Štab za vanredne situacije na telefon kol centra broj: 021/2960-165 u periodu od 08:00 do 16:00 časova ili telefon 021/2960-186.
 12. Nalaže se Centru za socijalni rad opštine Titel da uspostavi komunikaciju sa svojim korisnicima i da u slučaju potrebe za dostavljanjem lekova hroničnim bolesnicima obaveštava Štab za vanredne situacije opštine Titel u periodu od 08:00 do 16:00 časova na telefon: 021/2960-165 ili telefon: 021/2960-186.
 13. Nalaže se Opštinskoj organizaciji Crvenog krsta na teritoriji opštine Titel da pruži neophodnu pomoć Opštinskom štabu za vanredne situacije u slučaju potrebe za dostavom lekova i osnovnih životnih namirnica ugroženom stanovništvu.
 14. Preporučuje se republičkim ustanovama i institucijama, kao i svim privrednim subjektima koji posluju na teritoriji opštine Titel da obezbede dovoljnu količinu dezinfekcionih sredstava i da redovno preduzimaju mere i aktivnosti shodno preporukama Ministarstva zdravlja. S tim u vezi potrebno je i obezbediti i postaviti sunđere natopljene dezinfekcionim sredstvima na ulazima kao i obezbediti rukohvate na vratima dezinfekcionim sredstvima na odgovarajući način.
 15. Preporučuje se da Dom zdravlja Titel redovno prati epidemiološku situaciju na teritoriji opštine Titel i da sve relevantne analize i informacije dostavlja Opštinskom štabu za vanredne situacije.
 16. Apeluje se na starije sugrađane da poštuju preporuke Vlade Republike Srbije koje se odnose na sledeće:
  – često pranje ruku, a naročito nakon kuvanja, korišćenja toaleta ili dolaska u kontakt sa metalnim predmetima i drugim osobama, najbolja je i najefikasnija preventivna mera u zaštiti od virusa,
  – ukoliko imate 65 i više godina ne izlatite iz stana i kuće,- izuzetno je važno da boravite u redovno dezinfikovanim, provetrenim prostorijama sa zatvorenim vratima, izbegavajući fizički kontakt sa ukućanima i korišćenje istih predmeta.
  – Apeluje se na sve građane da budu staloženi, da ne šire paniku i da se pridržavaju saveta i preporuka Vlade Republike Srbije, Ministarstva zdravlja i drugih nadležnih ministarstava.

17. Ovaj Zaključak stupa na snagu danom donošenja.

Komandant opštinskog štaba za vanredne situacije
Dragan Božić

Izvor: opstinatitel.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.