Otvaranje izložbe Moj Banat Milana Živkovića

NB „Stojan Trumić“ Titel u sredu 27. decembra 2017. godine u 18 sati organizuje otvaranje izložbe fotografija Milana Živkovića „Moj Banat“ u prostorijama galerije Biblioteke.
Milan Živković, majstor fotografije, fotografijom se aktivno bavi od sedamdesetih godina prošlog veka, a izložbama koje organizuje pomera granice fotografskog umeća širom prostora nekadašnje Jugoslavije, od skromnih domova kulture do galerije SANU u Beogradu. Izlagao je i u inostranstvu. Kao plod višedecenijskog rada do sada su objavljene njegove fotomonografije Banat, Drugi san, Tera recognita, a uskoro će verovatno biti i novih.

Ako su motika i plug produžetak ljudske ruke, fotografija je, kao i knjiga, produžetak našeg sećanja i mašte, rekao je Horhe Luis Borhes… Upravo sećanje na jedan svet koji polako iščezava i želja jednog maštovnjaka da ga predstavi igrom svetla čine izložbu „Moj Banat“ univerzalnim ostvarenjem ljudskog duha. Izložba nije nastala kao rezultat nekakvog foto-safarija kako je to danas, bez omalovažavanja, uobičajeno. Ona je rođena, stasala i sazrela u Banatu, kao i sam njen stvaralac – Darijuš Samii.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *