U Titelu održano književno veče

Večeras je u Srednjoj tehničkoj školi „Mileva Marić” u Titelu održano književno veče i predstavljena nova knjiga Zorana Bosnića „Neznani junaci” i neobjavljena poezija Radoslava Tilgera.

Ljubitelji lepe reči večeras su mogli da uživaju u poeziji Zorana Bosnića i Radoslava Tilgera na književnoj večeri koju je organizovala STŠ „Mileva Marić“ u Titelu.

Predstavljena je nova knjiga Zorana Bosnića „Neznani junaci“ u izdanju Gradske biblioteke iz Novog Sada. Knjiga se sastoji od 72 pesme, podeljene u dva dela – Od straha i stida i Dva nerazuma.

– U pesnikovoj knjizi „Neznani junaci“, koja je pred nama, koja je neporečivo poetski vrh Bosnićevog književnog poslanstva još izrazitije je opredeljenje autora pomereno ka poetskoj invenciji koja pesmu čini poezitijom i manje predvidljivom u osobenijem i modernijem poetskom ključu, kaže se , izmedju ostalog u recenziji Miljurka Vukadinovića koju je pročitala Jadranka Pešti. Takođe je pročitala i recenziju Radoslava Tilgera koji je govorio prilikom promocije „Neznanih junaka“ u Udruženju književnika u Beogradu. -U modernom poetskom stilu Zoran Bosnić nastavlja da peva o neizvesnosti ljudskog roda, očuvanju prirode, o humanosti… Ukazuje nam na sve ono što se danas dešava u svetu i oko nas, pokušavajući da nas upozori, da nas probudi , da shvatimo i ostanemo ljudi, kaže se u recenziji.

„Urezane rime“ je knjiga poezije koja još nije objavljena, kako je Tilger objasnio, zbog smrti rencenzenta Slobodana Rakitića. – Čitava zbirka „Urezane rime“ deluje kao svojevrsno zaveštanje i lirski proglas kao poruka sadašnjem i budućem čitaocu… Tilger veruje u pesničku reč, veruje u moralni smisao poezije, njenu lekovitost, njenu funkciju u teškim vremenima, napisao je Rakitić. Očekuje se da će „Urezane rime“ uskoro biti objavljene.

Jadranka Pešti se zahvalila, kako reče, titelskim pesnicima, Radoslavu Tilgeru i Zoranu Bosniću na gostovanju i lepoj pesničkoj večeri.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *