Paraolimpijci počeli pripreme

TITEL: Titel je bio polazna stanica za početak priprema za Svetsko prvenstvo u streljaštvu koje će se naredne godine održati u dalekoj Južnoj Koreji.

Živko Papaz, Laslo Šuranji, Zdravko Savanović, Rastko Jokić, Siniša Vidić, Sredo Parović, Dragan Ristić… okupili su se, po tradiciji, ovaj put u Titelu, uz kotlić da označe početak priprema za najveća takmičenja.

Nenad Pajić, selektor streljačke paraplegičarske reprezentacije Srbije ističe da su na okupu svi reprezentativci. To su vrhunski sportisti koji imaju značajnu podršku Ministarstva omladina i sporta, a deluju pod okriljem Streljačkog Saveza Srbije.

Živko Papaz, iz Beograda, je dugogodišnji kapiten reprezentacije, učesnik tri Paraolimpijske igre i osvajač srebrne medalje sa Evropskog prvenstva. Novobečejac Laslo Šuranji je paraolimpijski šampion iz Rija, gde se okitio sa zlatnom i bronzanom medaljom. Kolege kažu da priprema i vrhunski gulaš. Paraolimpijac iz Rija je i Zdravko Savanović koji je nosilac brojnih odličja. Najmlađi među njima je 27-godišnji Rastko Jokić koji u svom vlasništvu već ima 4 medalje sa evropskih prvenstava i visoke plasmane u Riju. Siniša Vidić je već 15-tak godina reprezentativac i nosilac medalja u ekipnom nadmetanju, kao i ostali reprezentativci.

Atmosfera u ekipi je odlična, a prva provera je na Svetskom kupu, koji se održava krajem septembra, u Osjeku u Hrvatskoj, kada oni koji nisu do sada, obezbeđuju normu za Južnu Koreju.

Jedan od organizatora ovog skupa je Udruženje Paraplegičara i kvadriplegičara „Tisa” iz Titela, a paraolimpijce su pozdravili i predstavnici opštine Titel, Dragan Božić, predsednik opštine i Vesna Knežević, predsednik Skupštine opštine Titel.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *