Roman Četiri ludila predstavljen Titeljanima

TITEL: Narodna biblioteka „Stojan Trumić“ Titel priredila je prijatno veče za sve ljubitelje lepe reči predstavljajući pisca Miloša Latinovića koji je trenutno direktora BITEF teatra.

– Miloš Latinović rođen je 1963. u Kikindi. Autor je šest zbirki priča, pet romana, dve knjige eseja, desetak dramskih tekstova i više od sto književnih priloga. Žiri Društva književnika Vojvodine proglasio je roman Dželat u raju za knjigu 2008. godine u Vojvodini. Za poetsko-proznu zbirku Zvezde ostrva, Latinović je dobio nagradu „Stevan Pešić“ 2012, a knjige i brojni prozni tekstovi su mu prevedeni na engleski, mađarski, slovenački, slovački, bugarski, makedonski jezik, rekao je Goran Popović, direktor biblioteke.

Izdavač romana „Vulkan“ za roman „Četiri ludila“ kaže da je to priča o umetničkim ozarenjima, ali i životnim usudima. Umetnost je velika pozornica na kojoj se kreću junaci koji uloge ne biraju, nego ih dobijaju. Izgubljeni u sopstvenim postojanjima, oni dopuštaju snovima da ih vode verujući da jedino tako mogu otkriti sopstveni identitet.Priređujući Šekspirovog Kralja Lira na sceni Dvorskog nacionalnog teatra u Minhenu, glavni junak ove priče, Joca Savić – srpski umetnik nepravedno zanemaren na našim prostorima – podseća nas na sveprožimajuću prirodu umetnosti i njenu suštinu koja leži u neiscrpnoj raznolikosti tumačenja iste priče. Paradoksalan spoj stvarnosti i umetnosti odgovara spoju ljudske ništavnosti i neograničene ljudske mogućnosti. Upravo u tom paradoksalnom spoju počiva kosmička dimenzija ljudskog postojanja, ističu kritičari.

Miloš Latinović je na interesantan način predstavio svoju najnoviju knjugu, roman „Četiri ludila“, te je i za portal MojTitel dao ocenu predstavljanja njegovog romana u Titelu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *