Izložba slika – pastela prof. dr Milorada Žikića

Izložba slika – pastela prof. dr Milorada Žikića koji živi i radi u Novom Sadu, a slika u Loku otvorena je 20. marta 2018. godine u galeriji Narodne biblioteke „Stojan Trumić“ Titel.

– Profesor Žikić je odlučio da napusti Novi Sad gde je stekao život, karijeru i zavidno ime u nauci, ali i u umetnosti i da pređe u Lok. Bio sam začuđen, ali i prijetno iznenađen kad sam video kuda je otišao, a znam i zašto je otišao. Otišao je da nađe mir, da stvara svoje slike. Na Žikićevim slikama vidimo svet bez laži, odnosno svet kakav bi trebao da bude, istakao je Vladimir Jokanović, penzionisani maksiofacijalni hirurg, ali i vajar, otvarajući izložbu slika Milorada Žikića u Narodnoj biblioteci „Stojan Trumić“ Titel.

Zahvaljujući se na lepim rečima Žikić je naglasio da je ponosan što je njegova izložba otvorena pred brojnim, značajnim posetiocima, i da mu je posebna čast što izlaže u prostoru Spomen galerije Stojana Trumića, koga smatra neprevaziđenim velikanom srpskog slikarstva.

Prof. dr Milorad Žikić po drugi put izlaže u Titelu, a tokom proteklih 12 godina, ovaj neuropsihijatar, redovni profesor neurologije, član američke akademije neurologa, predsednik Umetničke sekcije Društva lekara Vojvodine – Srpskog lekarskog društva izlagao je i na brojnim kolektivnim izložbama.

Izložba je otvorena do 31. marta 2018. godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *