SO Titel donela odluku o jednokratnoj pomoći deci rođenoj u 2019

Pravo na jednokratnu novčanu pomoć od 50 000 dinara imaju porodice za prvorođeno dete i 30 000 za svako naredno dete „narednog reda rođenja“.

Ova Odluka je doneta, na poslednjoj sednici SO Titel, kao mera pronatalitetne politike u opštini Titel.

– Predloženim izmenama postiže se bolja zaštita porodice sa decom, poboljšanje uslova za zadovoljavanje osnovnih potreba i stvaranje uslova za podizanje nataliteta, a posebno kroz pomoć porodici i majkama, ističe se u obrazloženju.

sednica so titel jun 2019

Odbornici su izglasali donošenje rešenja o prestanku mandata Milanu Todoroviću zbog nastupanja smrti, a potvrđen je mandat Nadi Stojkov iz Gardinovaca. Doneta je Odluka o konsolidovanom završnom računu budžeta opštine Titel za 2018. Odbornici su usvojili Godišnji program zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji opštine Titel za 2019. godinu. Na ovoj sednici je usvojen godišnji izveštaj o radu Štaba za vanredne situacije opštine Titel za 2018. godinu, kao i plana rada Štaba za vanredne situacije opštine Titel za 2019. godinu.

Donet je i Akcioni plan za uključivanje građana u proces donošenja odluka o trošenju sredstava prikupljenih po osnovu poreza na imovinu 2018-2021.

Olgica Grilec Tot, dosadašnji sekretar Skupštine opštine Titel razrešena je dužnosti, a za novog sekretara postavljena je Ljiljana Ćiprovac.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *