Teodora Veselinović, Milica Šukara i Zorana Jošić pobednici Opštinske smotre recitatora

Teodora Veselinović, Milica Šukara i Zorana Jošić pobednici su Opštinske smotre recitatora pod nazivom „Pesniče narod mog“ koja je održana 21. februara u Šajkašu.

To je ocena selektora Smotre, glumca Miodraga Petrovića i stručnog žirija. Oni su ocenili da na zonsko takmičenje idu Nemanja Djurić, Ivana Gelić, Lenka Kojić, Borivoj Marković, Jovana Mitrić, Lana Pavlović, Luka Patakov i Maša Spasojević.

Na Smotri se pojavilo četrdesetak osnovaca u mlađem, srednjem i starijem uzrastu, kao i petogodišnji Luka Pavlović koji su kazivali stihove naših pesnika.

Odlični voditelji Marko Kaurin i Atina Anakiev predstavili su gosta Smotre, Branka Stevanovića, pisca za decu iz Beograda.

Poklone pobednicima obezbedila je opština Titel i pesnik Branko Stevanović, a mentori koji su spremali decu nagrađeni su knjigom „Školsko zvono u Šajkašu“ pesnika Ljubomira Gligorića.

Domaćin i organizator ove manifestacije, koja je održana na Međunarodni dan maternjeg jezika, bio je Dom kulture Šajkaš.

Deo atmosfere sa Smotre prenosimo obraćanjem Branka Stevanovića, Miodraga Petrovića, selektora, i Dragane Mladenov, za koju kažu da je najveći „krivac“ za vraćanje smotre recitatora u titelsku opštinu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *