Dan sećanja na mošorinske velikane

Manifestacijom „Dan sećanja na mošorinske velikane” danas je Mošorin obeležio godišnjicu rođenja Svetozara Miletića i Isidore Sekulić, ali i ostalih znamenitih Mošorinaca.

Boško Marinkov, sveštenik mošorinski, u crkvi je služio pomen mošorinskim velikanima, Predsednik MZ Mošorin Trivunović, položio je venac na Spomen česmi ispred MZ Mošorin. Na spomenik Svetozaru Miletiću vence su položili Dragan Božić, predsednik opštine Titel i Ruža Jovanović, članica Opštinskog veća. Prigodnim rečima o mošorinskim velikanima govorio je Božić, uz opštinsku inicijativu da se centralna proslava 100-godišnjice smrti Svetozara Miletića obeleži u Mošorinu. Istakao je da je opština Titel pomogla snimanje filma o Svetozaru Miletiću „Svetozarje“. O liku i delu Svetozara Miletića i Isidore Sekulić govorio je istoričar Jovan Petrović. Na biste u dvorištu škole venac je položila i predsednica SO Titel Vesna Knežević.

Manifestaciju su podržali Opština Titel, OŠ „Isidora Sekulić” Šajkaš, MZ Mošorin, Društvo šajkaša „Vožd Đorđe Stratimirović” i Kulturno prosvetni centar „Vožd” iz Mošorina.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *