Totalna obustava saobraćaja preko mosta kod Titela u periodu od 1. aprila do 1. novembra 2021. godine

Na mostu preko reke Tise, kod Titela pojavila su se oštećenja na konstrukciji mosta, koja bi, ukoliko bi saobraćaj nastavio da se dalje odvija , dovela do povećanja oštećenja, što bi uticalo na nosivost mosta, a samim tim i na bezbedno odvijanje saobraćaja.

Kako bi se sačuvala konstrukcija mosta i obezbedilo nesmetano odvijanje saobraćaja svih učesnika, neophodno je pristupiti popravci istog i dovesti ga u tehnički ispravno stanje.

Kako saznajemo iz JP „Putevi Srbije“ na osnovu izvršenog specijalističkog pregleda mosta izrađen je finalni izveštaj o stanju mosta i njegove konstrukcije.

Donesena je odluka da se ograniči kretanje vozila naizmeničnim propuštanjem preko mosta u periodu od tri meseca, a potom totalno zatvaranje mosta i pristupanje neophodnim radovima na njemu.

Zbog stanja mosta i planiranih radova na istom u skladu sa izrađenim projektom saobraćaja i saobraćajne signalizacije, po dobijanju kompletne dokumentacije planirana je totalna obustava saobraćaja preko mosta kod Titela u periodu od 1. aprila do 1. novembra 2021. godine.

Planirano, potrebno vreme za izvođenje radova je devet meseci s tim što bi prvih šest meseci bila totalna obustava saobraćaja, a preostala tri meseca bi se radovi izvodili uz odvijanje saobraćaja.

JP „Putevi Srbije“ apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju, a naručito postavljena ograničenja za kretanje preko mosta jer svaki nedozvoljeni prelaz veoma nepovoljno utiče na konstrukciju mosta a samim tim i bezbednost učesnika je manja.

Pogledajte preglednu kartu alternativnih putnih pravaca sa raskrsnicama na kojima se vrše preusmeravanja saobraćaja.

alternativa-titel-most

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *