Ukradena bezbednost – radionica privukla veliki broj roditelja i nastavnika

„Ukradena bezbednost“ je naziv radionice na kojoj je Igor Jurić, iz Fondacije Tijana Jurić, govorio o trgovini ljudima, pedifiliji, nasilju na internetu…

Ova tema je sinoć u OŠ „Svetozar Miletić“ Titel okupila oko 150 roditelja, nastavnika… iz Titela, Vilova, Gardinovaca, Loka. Prethodila joj je radionica sa učenicima starijih razreda ove škole.

Iz 90-minutne „teške“ priče nemoguće je izdvojiti najupečatljivije.

– Osnovno pitanje je da li se dovoljno pažnje posvećuje deci, da li dovoljno vodimo računa o našoj deci, istakao je Jurić. Rekao je da danas postoji oko 400.000 društvenih mreža, uz savet roditeljima, da imaju određenu kontrolu, kako bi mogli da pomognu i posavetuju decu.

Većina dece danas ne gleda televizuju, ali 5,6,7 sati provedu na internetu – društvenim mrežama. Današnja deca, većina, žele da budu jutjuberi. Jurić kaža da, po priči dece, dobar broj roditelja nema vremena za svoju decu, jer i oni provode dosta vremena na društvenim mrežama.

Objavljen je i podatak da je 2018. godine u Srbiji nestalo 1549 dece, a da 24-oro nije pronađeno.

Savet roditeljima je da fotokopiraju pasoš, da imaju što noviju fotografiju dece, da postoji „šifra“ u slučaju nestanka deteta, i da se treba obratiti policiji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *