USR Karaš – Ribolovni turizam u zapećku

U ovoj godini Udruženje sportskih ribolovaca „Karaš“ iz Titela planira takmičenje u lovu soma na bućku „Titelska bućka 2018”, letnju školu sportskog ribolova na plovak „Prvi plovak Titela – 2018” i takmičenje u pecanju šarana iz čamaca „Titel Carp 2018”.

Upravni odbor će u narednom periodu odrediti datume kada će se organizovati akcije uređenja priobalja, rečeno je na Godišnjoj skupštini Udruženja sportskih ribolovaca „Karaš“ Titel. Kao poseban problem ukazano je na zapuštenost priobalja, da se ne zna kome pripada i ko je odgovoran za održavanje i njegovo uređenje. Još uvek priobalje nije osvetljeno, nije izgrađen obećani kamenom nasuti put u podnožju nasipa (dolme) kao i veoma loše izgrađeni spust za čamce u vodu. To su problemi koji se bez dobre volje i pomoći lokalne samouprave ili nekih drugih činilaca našeg društva neće rešiti u dogledno vreme, smatra Slađan Milenković, predsednik Udruženja. Ribolovci ocenjuju da ne postoji razumevanje od strane lokalne samouprave za razvoj ribolovnog turizma.

U prošloj godini članovi Udruženja, a u cilju što većeg uključivanja dece, organizovali su ponovo letnju školu sportskog ribolova na plovak za decu od 7 do 14 godina, uz izdvojanje daleko više sredstava. U okviru razvoja sportskog ribolova i ribolovnog turizma organizovano je takmičenje u lovu soma na bućku koje je po prvi put održano u Titelu, u okviru lige Saveza bućkaroša Srbije koje se i bodovalo. Učestvovalo je 30 ekipa, 3 ekipe su bile iz Mađarske, što je ovom takmičenju dalo i međunarodni karakter.

Na Skupštini je podnesen detaljan finansijski izveštaj, te finanasijski plan za ovu godinu u iznosu od 400.704,91 dinar

Članarina će i u ovoj godini ostati nepromenjena, 500 dinara. Član Udruženja Stevan Đeri ponudio je donaciju u iznosu od 20.000 dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *