Uvid u birački spisak – Izbori 2020

Opštinska uprava opštine Titel obaveštava građane opštine Titel koji imaju biračko pravo, da do zaključenja biračkog spiska, 10. aprila 2020. godine do 24.00 časa, mogu izvršiti uvid u birački spisak i tražiti upis, brisanje, izmenu, dopunu ili ispravku biračkog spiska.

Od zaključenja biračkog spiska , tj. od 11. aprila 2020. godine, pa do 22. aprila 2020. godine u 24 časa, odnosno 72 časa pre dana održavanja izbora, birače u birački spisak upisuje Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

Od proglašenja izborne liste pravo na uvid i na podnošenje zahteva za izmenu biračkog spiska ima i podnosilac izborne liste, po istom postupku po kome to pravo imaju i građani. Uz zahtev se prilažu potrebni dokazi.

Građani mogu od raspisivanja izbora za narodne poslanike Narodne skupštine Republike Srbije do najkasnije pet dana pre dana zaključenja biračkog spiska 04. aprila 2020. godine, podneti zahtev da se u birački spisak upiše podatak da će na predstojećim izborima glasati prema mestu boravišta u zemlji.

Uvid, upis, brisanje, ispravka i dopuna u birački spisak, vršiće se u zgradi opštine Titel, Titel, Glavna broj 1, prizemlje, kancelarija broj 3, u vremenu od 08.00 do 13.00 časova svakog radnog dana i subotom od 10.00 do 13.00 časova.

Uvid u jedinstveni birački spisak građani mogu izvršiti i elektronskim putem na zvaničnoj internet stranici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, unošenjem podataka o jedinstvenom matičnom broju građana.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *