Titeljani podržali akciju Doživotno za život

TITEL: Akcija „Doživotno za život”, koju je pokrenula Fondacija Tijane Jurić, juče je počela da se realizuje širom Srbije prikupljanjem potpisa građana za doživotnu kaznu zatvora za počinioce najtežih oblika teških krivičnih dela koje su za posledicu imale smrtni ishod deteta, maloletnika ili bremenite žene.

Danas je u Titelu bilo vetrovito i hladno, ipak je 106 građana potpisalo peticiju, a akciju su sprovele fondacija „Tijana Jurić“ i humanitarna organizacija „Biti human nije teško“. Štand je bio postavljen od 15 do 18 časova u centru Titela, a kako saznajemo od organizatora akcija će uskoro biti ponovljena.

U oko 40 gradova Srbije 23. oktobra počelo je prikupljanje potpisa za izmenu krivičnog zakona, odnosno uvođenje doživotne kazne za ubice i silovatelje dece, maloletnika i trudnica, koju je inicirala Fondacija „Tijana Jurić“. Potpisivanje peticije biće organizovano do 29. oktobra, a da bi izmene ušle u skupštinsku proceduru, potrebno je prikupiti najmanje 30.000 potpisa u roku od nedelju dana.

„Ogromna je zainteresovanost. Više od 2.000 majki je želelo da volontira. I da skupština ovo ne shvati ozbiljno, ovo će mi biti čast da radim. Ovo nije političko i versko pitanje, već moramo da dokažemo da su nam deca najbitnija“, nedavno je rekao za RTS Igor Jurić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *